Kalibreren dan maar

Vandaag echt niet veel bijzonders beleefd. Alles zijn gangetje. Het enige spannende was het ingaan van weer een stand-by dienst. Met de lage bezetting en de tussentijdse wijzigingen en extra diensten, wordt het wel steeds vaker. Hopen dat dat na de afgelopen feestdagen in ieder geval weer wat regelmatiger wordt. Na het werk naar mams en lekker nasi gegeten. Nog even een stukje DWDD en de slimste mens gekeken en toen naar huis. Ook data niet veel bijzonders. Ik had zelfs tijd voor een klusje wat ik al een tijd lang wilde doen: telelens kalibreren op beide body’s. Wat ik al vermoedde, zit er toch na verloop van tijd verloop in. De ene body moest van een -5 correctie naar een -4 correctie en de andere body van -6 naar -3. Snel maar weer eens testen of hij nu in het veld ook beter resultaat geeft. Dan ook maar een statief mee, want in de foto’s van afgelopen weekeinde zat best wel wat bewegingsonscherpte. Uit de losse hand heeft zijn beperkingen. Verder lekker hangen. kijken of er iets op de televisie is of een boekje lezen. Truste!

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.