RasNas…

Stand-by nacht één ongestoord kunnen “genieten”. Ondanks de dienst, toch goed geslapen. Nog een beetje getreuzeld met uit mijn bed komen, maar daar ontkwam ik dan toch niet meer aan. Het nieuws wist te melden dat half Amsterdam zonder stroom zat. In ieder geval een groot deel van noord en een groot deel van oost. In ieder geval geen trein en metro verkeer. Nog even snel op mijn telefoon gekeken, maar geen problemen bij ons gemist. Ons pand lijkt niet geraakt. Bij de koffie en het nieuws nog een keer de reconstructie van de Calibre database opgestart. Op de een of andere manier komt die aldoor niet tot een goed einde 🙁 Onderweg naar mijn werk verder geen dingen gezien doe op een stroomstoring wezen. Aan de Paalbergweg bleek alles gewoon door te zoemen. Hier en daar waren wel collega’s laat of ze roken wat ongedoucht 🙂 Verder voor het eerst ons “ochtendgebed” een telefoontje met het hele team om de dag in te luiden. Wat gaan we doen? Wat hebben we gedaan? Wat hebben we nodig? We gaan zien of dat werkt. In de pauze nog even snel naar de IKEA gegaan om een wandlampje voor mams te kopen. Dat zou ik gisteren al doen, maar is er toen bij ingeschoten 🙁 Maar nu dan toch gelukt. Meteen een energiezuinige LED lamp er bij gekocht. Die zijn tegenwoordig ten minste betaalbaar. Thuis even met een stuk karton de plek van de beoogde boekenkast gemarkeerd. Ik heb het gevolg dat het een beetje krap wordt bij de deur 🙁 Misschien moet ik de andere kast nog een stuk opschuiven. Wat eerder van mijn werk weg gegaan, want ik had een afspraak bij Cor. Het werd weer tijd om een stuk van mijn haar te laten afknippen. Na de knipbeurt nog even langs mams om de wandlamp op te hangen. Kan ze ten minste gewoon met licht in en uit haar bed komen. Op weg naar huis voor de makkelijke hap gekozen en een bak shoarma gehaald bij Amon. Thuis, na de shoarma, nog even door de mail van mijn werk en door de bak met incidenten gelopen. Ondertussen draaide de eerste was van vanavond. Drukdrukdrukdruk… En dan naast alle andere ideeën, nog een nieuw projectje voor een van de Raspberry Pi‘s : een NAS. Met OpenMediaVault, kun je een pi omtoveren tot een NAS, door ordinaire externe USB disks aan te sluiten en die vervolgens in een willekeurige RAID oplossing op je netwerk te publiceren… Klinkt te goed om waar te zijn, dus we gaan het zien! Voorlopig wasjes draaien en bank hangen. Truste!

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.