Bijzonder fenomeen

Nacht twee van de stand-by dienst ongestoord doorgekomen. Wel slecht geslapen. Weer getreuzeld met uit bed komen 🙂 En voor het eerst heb ik het voor elkaar gekregen mijn huis te verlaten zonder de sleutel in mijn zak te stoppen… En daar lag het pasje van mijn werk naast en nog belangrijker, mijn USB stick met wachtwoorden. Dus even snel langs Monique om de reserve sleutel te halen en weer terug om mijn spullen te halen. Onderweg kreeg ik te maken met een raar fenomeen. Sneeuw die “uit het niets” leek te ontstaan. Het bleef ook liggen, dus de wereld werd langzaam maar zeker steeds witter. Later kwam ik er achter dat dit “uitsneeuwende mist” was. De mist druppels worden zo groot dat ze gaan bevriezen en in dit geval in sneeuw veranderen. Iets later dan gedacht op mijn werk aangekomen. Tijdens het alvast klaar maken van alles voor het patchen vandaag, kwam de tegenpartij al in de lucht wanneer hij de applicaties moest stoppen. Meteen dan maar 🙂 Wel nog even een korte onderbreking voor het ochtendgebed, maar toen vol aan de patch! En al snel weer vol in de remmen. Zoals de trend gebiedt gaat ook deze patch niet vanzelf. Door een foute configuratie van de machine, moet er een bepaalde truc uitgehaald worden. Daar is ruimte voor nodig op een ander systeem. En die was net te krap bemeten. Mmmm… Déjà vu… De vorige ronde was dit ook al het geval. Vandaar ook dat deze machine wat echter liep. Toen hadden we toch een grotere disk aangevraagd? Yep en die aanvraag is tussen wal en schip beland… Dus patch cancelen en disk uitbreiding opnieuw aanvragen. Het mag gewoon niet in één keer goed gaan. Dan maar even in de pauze nog wat boodschappen halen en verder de bak met incidenten bewaken. Na het werk naar Only Friends. Niet het water in in verband met mijn stand-by dienst, maar wel met een schoenendoos met Raspberry Pi‘s om de webcams te testen. Daar bleek het toch allemaal niet zo heel makkelijk te zijn. De lange lint kabel had alsnog besloten de geest te geven, dus het onderwater gebeuren konden wen iet testen. Boven water met de USB camera werkte het wel, maar dat was toch niet wat we echt wilden. Volgende week de pi met camera module in mijn FantaSea onderwaterhuis plaatsen en de Pi met de USB camera, met een USB verleng kabeltje in de buis. We blijven volhouden! Onderweg naar huis nog even een tussenstop voor de döner en toen snel door naar huis. Daar was Annet al met haar huiswerk bezig en even later kwam Colin ook weer. De was even opgeruimd en verder wat aangerommeld en lekker naar bed. Truste!

 

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.