Egmond bergen

Vroeg op. Nog even snel de skibox van de auto halen en toen Jara opgehaald voor een volgend stukje Hollands kustpad deel twee. Eén auto in Bergen geparkeerde met de andere terug gereden naar Egmond aan Zee. In Egmond snel nog wat koffie met gebak genuttigd en toen de duinen in richting Bergen. Dit stuk is best wel heuvelachtig. Het terrein is ook wat ruwer dan de andere stukken. In de buurt van Bergen aan Zee was het tijd voor de lunch. Huize Glory klonk niet al te aantrekkelijk, meer als een bordeel, maar ze hadden een erg lekker broodje hete kip. Op Amsterdams brood! Wat wil je nog meer? De man een tafeltje verder wilde graag ander brood, want hij had een hekel aan Amsterdam… Oké… Serieus!?  Arme man. Nou het zou geregeld worden, maar het zag er uit alsof hij gewoon hetzelfde brood kreeg met een andere naam 🙂 Het laatste stuk van de wandeling begon zich toch te wreken. Deze etappe was weer wat langer en meteen ook wat  zwaarder. Maar gelukkig toch zonde al te veel problemen uitgelopen, maar we waren er wel klaar mee. Zelfs Jara werd wat minder uitbundig. In het begin sprintte die nog door duinpannen, maar nu bleef ze netjes in de buurt. De rand van het duin naderend, hoorden we een vreemd geluid. Ik dacht het schaatsen, maar het bleek een borstel skibaan te zijn. Zo tegen het duin aan. Grappig gezicht. In Bergen nog iets gedronken en toen door naar de auto en op weg naar Egmond om mijn auto weer op te halen. Op weg terug begon mijn benzinemeter steeds harder te klagen,  dus maar meteen via de BP bij zwanenburg gereden. Nadat we Jara weer terug gebracht hadden is de haar mand in gegaan en er niet meer uitgekomen hoorden we later. Na de lasagne verder lui op de bank gehangen. Terwijl de rest naar wie is de mol keek, ben ik de de kaart van het kustpad bij zitten werken.

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.