Zucht….

Gisteren was Annet ook nog langs gekomen. Naast gezellig was het ook wel weer praktisch omdat ze vanmorgen weer bij Hof van Sloten moest zijn. Op de weg was het rustig. Op mijn werk ook. De rest van het team had besloten naar Apeldoorn te gaan. In eerste instantie wilde ik ook wel gaan, maar dan moest ik me in de middag weer zo haasten om nog redelijk op tijd bij Only Friends te zijn. De webcams voor Only Friends ook ingepakt voor een nieuwe test. Deze keer hopelijk onder water. Eén van de Raspberry Pi‘s heb ik in mijn FantaSea onderwaterhuis kunnen prakken. Dat huis kan ik dan met de flits arm en een paar tiewraps aan de trap van het zwembad maken. Lens onder water, bovenkant huis boven water voor het WiFi signaal. De Andere pi kan met een lange usb kabel in de buis die we nog hadden van de vorige pogingen. Ook een afspraak gemaakt met de oudijzerbroers om morgen mijn oude cv-ketel uit de berging op te halen. Ik kwam er zelf maar niet aan toe dat ding ergens naar toe te brengen. Voor de opbrengst hoef ik het niet te doen. Schroot ijzer brengt niet echt veel op per kilo. Dus ze mogen hem gratis op komen halen. In de pauze even het pakje met de vSMART naar het postkantoor gebracht. Die moet terug naar Vaillant… In België… Zo jammer hè. Maar goed, die actie is in gang gezet. Nu maar hopen dat ik snel een goede terug krijg. Op de instructievideo zag ik trouwens dat ze de ontvanger gewoon direct naast de ketel hadden opgehangen. Dat is ook nog een optie. Hoewel de meterkast een prima alternatief is. Na het werk naar Only Friends gegaan. Daar eerst de router en de server pi aangezet. Toen de pi in mijn onderwaterhuis aangezet en in het water gehangen. Die gaf in ieder geval vast beeld. Na de duik met Leslie, de tweede pi in de buis gemonteerd en aangezet. Die gaf al wat meer problemen en de eerste begon ook te haperen. Dit is toch te instabiel om iets mee te kunnen. Het moet wel iets zijn van aanzetten en werken. De camera pi’s worden maar geschrapt. De centrale pi houden we wel even aan, maar nu gaan we kijken of we daar gewone sport cameraatjes naar toe kunnen streamen. We geven het nog niet op. Na het duiken weer via Zwanenburg voor een broodje döner en naar huis. Wat later kwam Colin ook weer en is het op naar het weekeinde! Morgen nog een dagje werken en dan weer lekker vrij.

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.