Als je maar staat…

Gisteren toch ook nog goed nieuws van het internet handel front. Ik had op eBay ergens uit China een remote timer voor mijn camera laten komen. Mooi ding, maar wat bleek… Hij werkte niet draadloos. Met het kabeltje ging het prima, maar met de draadloze module ging het waardeloos. Wel contact opgenomen met de verkoper, wat een kort google-translated berichtje opleverde dat de technische dienst er niet was en dat ik zo snel mogelijk zou horen. Vervolgens bleef het stil. Diverse berichten zonder antwoord later besloten een geschil te openen. Helaas waren we al buiten de vijfenveertig dagen limiet van eBay, dus ik kon het niet meer via eBay regelen. Hun advies was om het geschil bij PayPal aan te melden. Die hebben een honderdtachtig dagen grens. PayPal en eBay werken nauw samen, dus alle pogingen tot communicatie richting de verkoper waren zichtbaar voor ze. Gisteren heeft PayPal in mijn voordeel besloten en het aankoop bedrag terug gestort. Verder begon de dag weer goed… Colin wilde een beetje rustig aan doen, dus we sliepen niet uit. De oudijzerbroers zouden de oude cv-ketel op komen halen, dus ik begon de dag thuis. Wel Colin even naar de bus gebracht. En toen begon de ellende. Toen de bus inmiddels bijna een kwartier vertraagd was, zou hij nooit meer op tijd op school zijn. Toen maar besloten hem naar school te brengen. Dat was maar goed ook, want overal was het druk en stond er file. Met alle haltes en de drukte zou de bus nog veel meer vertraging op gaan lopen. Ik kon hem nog op tijd op school afleveren en toen weer terug naar huis. We hadden al gezien dat de terugweg ook geen vrolijke aanblik gaf. Er waren twee banen van de Schiphol tunnel afgesloten. Dat was waarschijnlijk de oorzaak van het sluipverkeer. Via de andere kant om Schiphol heen gereden. Dat reed ten minste door. Thuis gewacht op de oudijzerbroers. Om kwart voor elf maar een keer gebeld of het nog ging lukken: “Oh, had hij niet gebeld???”. Nee dus… Ik weet niet wat het is hoor, maar de cv reparateur van laatst miste ook al een aantal communicatieve vaardigheden. Daar heb ik tot op heden ook niets meer van gehoord. Ik wordt nu gebeld voor een nieuwe afspraak. “And Now We Wait” 🙂 Toen maar weer snel naar de Paalbergweg. Ik begrijp nu ook waarom de garaga altijd vol is… Mensen staan gewoon met zijn tweeën op vier plekken. Dat schiet niet op. Toch nog ene plek gevonden waar ik zonder schoenlepel in kon komen. Voor alle zekerheid even foto’s gemaakt voor het geval ik opeens schade heb straks. De drukke voorbereidingen en uitzoekerij voor de aanstaande patching bleek voor niets te zijn. We mogen niet aan de betreffende machine komen. Oké, prima… Dan maar duiken in het omzetten van de wikiserver naar https… Die kennis kan ik ook gaan gebruiken om mijn eigen site naar https te brengen. Na het werk, bleek er geen verandering in de parkeerplek gekomen te zijn. Ik kon dus ongeschonden weer tussen die twee wanparkeerders uit draaien. Bij mams gegeten en Colin opgehaald. Thuis een begin gemaakt met de PocketMinecraft server voor Dennis. Ik zou de micro-sd kaart formatteren voor hem. Kan ik er meteen pocketmine op zetten.

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.