V1 lanceerinrichting

Vrijdagochtend. Colin blijft heel nonchalant vragen “bus of school”, vast stiekem hopend dat ik per ongeluk toch school zeg. Helaas 🙂 Ik trap er niet in. Bij de bushalte bleek de bus voor de verandering eens netjes op tijd te zijn en al snel kon hij instappen. Weer doorgereden naar mams. Daar was het best onrustig, omdat buurvrouw Greet vandaag naar ene tehuis zou gaan. Buurvrouw Greet is inmiddels tè in de de war om daar überhaupt nog iets van mee te krijgen. Maar gelukkig is het inmiddels zo ver. Ik bedoel; als je mayonaise als slagroom op de appeltaart gaat doen, ben je best een beetje in de war. Dat je hondenbrokken neerzet voor je pluche honden is nog tot daar aan toe. Gelukkig is ze zelf het punt voorbij om het te beseffen. Dus die frustratie heeft ze niet meer. Maar voor de omgeving (lees: mams) is het best een opgave geweest. Dat was ten slotte de buurvrouw. Na het ontbijt, naar de Leidsestraat in Hillegom gereden. Daar samen me Annet de bovenverdieping leeg en schoon gemaakt. Alles spullen die daar nog stonden, beneden in het halletje gezet. Vervolgens het zelfde met de eerste etage. Het halletje begon steeds voller te raken, maar de etages waren leeg. Met de auto’s wat groter spul naar de kringloop gebracht. Die zat honderd meter verderop en ging morgen officieel pas open. Die was meteen een mooi bureau, een bed, twee fauteuils en meer spul rijker. Voor mij was het toen tijd geworden om Colin op te halen. Maar gelukkig werd ik afgelost door Sam en Nic die de rest van de dag bezig zijn geweest. De middag nog met Colin doorgebracht tot het weer tijd werd om richting Hillegom af te reizen. Deze keer wat Raspberry Pi‘s mee en het bouwpakketje van de V1 lanceerinrichting. Dat laatste heb ik eerst in elkaar gezet. Dit setje was wel goed gesneden. Het vorige setje had twee onderdelen die te lang waren. De maker snapte niet hoe dat kon komen, maar hij stuurde gewoon een nieuw setje en ging het verder intern uitzoeken. Dit wordt een mooie opstelling naast die van de V2. Na het in elkaar lijmen, ben ik verder gegaan met de pocketmine server voor Dennis. Op zich had ik die wel vrij snel lopend, maar om het automagisch te laten starten met raspbian, had nog wat voeten in de aarde. Maar uiteindelijk toch gelukt. Dat micro-sd kaartje even kopiëren en dan kan die woensdag mee naar Dennis. Volgende projectje een NAS met OpenMediaVault??? Annet is naar de verjaardag van een collega. Joep en Timo zijn de hort op en Colin zit in de iPad gedoken. Dat is een lekker rustig avondje rommelen 🙂

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.