Restauratie

Gisterenavond samen met Esther Rogue One gezien. “A Star Wars story”. Hoewel dit inderdaad een Star Wars verhaal is en feilloos tussen Revenge of the Sith en A new hope past, houdt daar de vergelijking wel op. De eerdere serie bestond meer uit sprookjesachtige films, deze is een wat ruigere oorlogsfilm. Hij heeft ook een semi-happy end “ze stierven nog lang en gelukkig”. Het mooie is dan wel weer dat zelfs dat klopt met A new hope, die in 1977 uit kwam. De werden de blauwdrukken van de Death-Star gepresenteerd met de melding dat er vele goede strijders gestorven waren voor die blauwdrukken… Nou, dat klopte dus in deze film. Alle helden legden het loodje. Maar alles bij elkaar een goede film en ik ben weer hernieuwd fan geworden van de T-65 X-wing fighter 🙂 Het blijft voor mij het gaafste SF ruimtevaartuig! Nu afwachten op deel acht uit de serie: Star Wars: Episode VIII: The Last Jedi staat gepland op 15 December 2017. Vanmorgen met zeer grote tegenzin mijn bed uit gekropen. Ik was niet echt lekker uitgerust 🙁 De werkdag bracht verder weinig bijzonders en aansluitend nog even naar het Amsterdamse bos gereden om de telelens uit te proberen. Daar bleek het echter inmiddels zo mistig en regenachtig dat dat kansloos was geworden. Doorgereden naar huis en weer een gezonde maaltijd voor mezelf gemaakt. Aardappelen, doperwtjes en een kipschnitzel. Het is ieder geval géén pizza 🙂 Ondertussen weer lekker gaan knutselen aan de Raspberry Pi NAS. Kijken of ik daar een leuke cloud oplossing van kan fabrieken. Na het eten de oude vergeten liefde maar eens te voorschijn gehaald… Oei… Die is hard aan wat restauratie toe. Of ik moet er een neergestorte X-Wing van maken. Op één van de laser uiteinden na, lijkt hij compleet. Misschien zit dat laatste staafje toch nog ergens tussen de schuimpies verstopt… In ieder geval maar een nieuw potje plastic lijm gaan scoren.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.