Long train running

Vannacht opgestaan na een korte nacht. De stress is er niet minder op geworden. De laatste spullen ingepakt en op weg naar de eerste stop: Kaj. Nadat we die ingeladen hadden kon de echte tocht beginnen. Ik beet het spits af. Ook omdat ik even aan wilde voelen dat alles goed zat aan de auto. Ergens halverwege België nam Annet het stuur over. Die had de afstand tot Luxemburg iets te optimistisch ingeschat en reed met het zweet in haar handen omdat de benzine aan zijn eind aan het komen was. Via Google de dichts bijzijnde pomp opgezocht en weer opgelucht verder. Dan maar niet tanken in Luxemburg. Door geklets miste ze we verder nog de afslag naar Straatsburg en had tomtom wel een hele vreemde route om terug te komen. Dat bleek te komen omdat ik een vaste route had ingesteld. Dan rekent hij niet gewoon een alternatief uit maar de weg terug naar de route. Bij de volgende stop nam Joep het over. Tanken hoefde nu echt niet… Hier wel nog even een Cache opgepikt. Die liet zich snel vinden Joep had “A4-Autostop: Aire de Longeville” al toen de rest nog aan het plassen was. De rest van de reis ging voorspoedig tot we op de trein mochten. Daar hebben we bij elkaar twee en een  half uur nog en uitrusten 🙁 En we hadden echt aldoor de langzaamste rij. Uiteindelijk konden we de trein op. Na wat prakken konden er nog twee of drie auto’s achter ons op de trein. Na de trein nog een stukje rijden en dan rechtsaf de tunnel in naar Italië. Daar mochten we weer wachten. Deze keer zagen we bijtijds welke rij het eerste mocht en daar zijn we achter aan gesloten. Dat was succes! Volgens mij hebben we iedereen weer ingehaald die ons bij de trein had ingehaald. De tunnel was gewoon ruw uit de berging gehakt en was eenrichtingsverkeer. Toen we de tunnel uitkwamen lag Livigno voor ons. Nog een  klein stukje naar het centrum om de sleutel van ons appartement op te halen. Daarna door naar het appartement. We zaten lekker relaxed op de begane grond vlak bij de ingang. De spullen konden we van het raam aangeven en snel was de auto leeg. Toen naar een restaurant. De pizzeria was volgeboekt. Het restaurant er naast ook. Dus de auto maar gepakt richting Livigno. Bij de camping, ja serieus! was nog een pizzeria waar we lekker gegeten hebben. Morgen gaan we alles wel regelen. Waar ze de sleutel gevraagd hadden kunnen we skipassen regelen, spullen huren en voor mij lessen regelen. We gaan het zien. Truste!

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.