Numero Uno !

Joep ging vanmorgen alleen vroeg de piste op. Annet en Kaj gingen met mij mee naar de skischool. Vandaag stond de slalom race op het programma. Dan konden we laten zien wat we de afgelopen week geleerd hadden. Eert nog een paar opwarm afdaling en een paar oefenrondjes over de slalom baan en toen was het tijd voor de echter run. We hadden allemaal hesjes met een nummer gekregen Net echt 🙂 Ik was vrijwillig voor nummer één gegaan. Niemand anders zag dat zitten. We mochten twee runs doen en de beste telde. We deden het tegelijk met de groep van een andere instructeur, die direct na ons kwam. Mijn eerste afdaling was 22,25 seconden. Ik was al blij het er heelhuids afgebracht te hebben. De tweede afdaling bleek iets in de 21 seconden te zijn. Markus had zich vooraf afgevraagd of het nummers één (moi) zou worden of nummer tien, een van de Ierse dames. Ik bleek nipt gewonnen te hebben 🙂 Maar belangrijker, we hebben het allemaal zonder ongelukken volbracht. De prijsuitreiking was vanavond om zes uur. Na het skiën geluncht en na de lunch de spullen terug gebracht naar de verhuur. Annet ging nog even shoppen en zou nog broodjes voor morgen onderweg meenemen. Joep, Kaj en ik gingen terug naar het appartement. Daar ben ik toch nog even op pad gegaan om Livigno Pont da L’ AL te loggen. Dan is sneeuw wel handig… Zeker als er al iemand eerder geweest is. Waar de voetsporen ophielden, lag de cache. Ik zelf heb nog een beetje in de rondte geploeterd om meer sporen te creëren. Toen georgd dat we tegen zes uur bij Galli’s bar waren voor de huldiging. Die was al in volle gang voor de andere races. Markus zei dat we om zes uur aan de beurt waren. Tegen die tijd was de rest van het klasje ook binnen. Even over zes uur werd dan de klas van Markus gehuldgd. Numero uno inderdaad ik 🙂 Met een tijd van 21,60 seconden. Nummer twee was Sally (inderdaad starnummer tien) met 22,16 seconden. Dat scheelde dus inderdaad maar een halve seconde. Nummer drie was Cathy met 26 nog wat. Markus had het aardig ingeschat! Na de huldiging Markus gedag gezegd en heel erg bedankt voor de perfecte begeleiding! We hadden allemaal nog “a tenner” per persoon geschokt als fooi voor hem. Toen zijn we nog maar een keer bij de brouwerij gaan eten. Het was wel allemaal gereserveerd, maar als we voor acht uur klaar konden zijn, was er nog wel een plekje. Daar hebben we dus dankbaar gebruik van gemaakt. Na het eten, snel naar het appartement terug om de auto in te pakken voor morgen. We willen vroeg weg gaan om al voor de eerste autotrein aanwezig te zijn bij de Vereinatunnel. Dan moesten we nog wel wachten op de eerste trein, maar hopelijk waren er niet zo heel veel mensen die dat ook deden. Snel alles in de auto geprakt en gaan slapen. Het zou een korte nacht worden.

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.