Dag tante Lia :(

Vanmorgen in Hillegom vast met wat werkzaamheden begonnen. Toen Joep en Annet de hort op waren, mijn spullen ingepakt en naar huis gereden om verder te gaan. Het ochtendgebed ging niet door, dus ik ben nog even wezen stemmen en doorgemodderd tot het tijd was om naar de uitvaart van tante Lia te gaan. Hoe vol kan je hoofd zitten 🙁 Ook de verkeerde spiegel nog even naar de goede ontvanger doorgestuurd. Daar moet ik dan weer mijn spiegel van terug krijgen. Ondertussen dreunt er van alles door mijn hoofd. Het werken lukte niet helemaal. De instructies gaven niet het gewenste resultaat en ik kon me niet echt concentreren op een oplossing. “Gelukkig” was het al snel tijd om mams en tante Nel op te halen om naar de uitvaart van tante Lia te gaan. We kwamen daar tegelijk aan met de rouwstoet. Wij mochten nog even in de ontvangstruimte wachten tot de familie zich geïnstalleerd had. Monique en haar moeder waren ook gekomen. Verder was ook Fons weer van de partij na een lange afwezigheid. Zo jammer dat er zoiets moet gebeuren om iedereen weer bij elkaar te krijgen 🙁 Het werd een emotionele bijeenkomst. Hier heb ik drieëndertig jaar geleden ook gestaan voor mijn vader. Toen is alles eigenlijk langs me heen gegaan. Deze keer maakte ik dat dubbel mee. Tante Lia is ten slotte de zuster van mijn vader. Na het afscheid van tante Lia, de koffie in de aula. Op dringend verzoek van de familie werd dat een informele bijeenkomst, dus geen rij met handen schudden. “U bent gezien, handen schudden mag eventueel ook een andere keer” aldus de ceremoniemeesteres. Even gekletst met de verschillende leden die we niet vaak zien en toen tante Nel weer naar huis gebracht. Nog even bij mams gezeten en toen op naar het broodje döner. Dat was ten minste de bedoeling, maar vanwege een verkeersinfarct Stond al het verkeer richting Alkmaar stil. De A9 en de provinciale weg waren de grootste parkeerplaatsen van Nederland momenteel. Dus maar naar Amon voor een broodje shoarma. Colin kwam vroeg hoe laat hij bij me moest zijn. Hij was nog bezig met een verslag. Hij is morgen het eerste uur vrij en ik vind het erg prettig dat hij druk met school bezig is, dus ik heb hem wat speling gegeven. Monique houdt wel in de gaten dat het niet te gek wordt. Ik heb hem nog wel een tasje uit laten zoeken voor waar hij het draagbare gedeelte van de Nintendo Switch in op kan bergen. Dan is die straks ook weer goed beschermd. En nu is het bank-hang-tijd geworden.

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.