Drukke vrije dag…

Zo, dat was een drukke vrije dag geworden… Het ochtendritueel met Colin en het ontbijt bij mams was standaard, maar toen begonnen de extra klusjes. De zomerwielen konden weer onder de auto. Het is inmiddels goed weer geworden en zal het wel blijven ook, dus de winterbanden kunnen weer naar de berging. Of eigenlijk naar de recycling, want ze zijn nu op. Het profiel nadert het wettelijke minimum en voor winterbanden geldt een effectief minimum dat hoger ligt, namelijk vier millimeter. Het blijft een snertklus, maar het gaat ieder jaar eigenlijk gewoon van een leien dakje. Je krijgt er alleen zwarte handen van. Het beschikbaar hebben van twee pomp krikken helpt ook wel mee natuurlijk. De hele zijkant kan in één keer omhoog. Het voor- en achterwiel kunnen in één keer gewisseld worden. Na de wielen nog een bakkie koffie genomen en toen het als-nieuwe spiegelglas in plaats van het gescheurde spiegelglas te plaatsen. Dat viel op zich wel mee. Even voorzichtig de plugjes van de verwarming overzetten, maar dat is het dan wel. Toen even naar het huis van Monique om een gat voor stekers achter in het dressoir te zagen. Het moesten twee gaten worden, omdat de kastplank vast zat en je anders geen stekers door het gat krijgt. Toen weer naar huis, alwaar ik eindelijk de, inmiddels flinke berg, oud papier in de daarvoor bestemde container gemikt. Ook wat spullen uit het huis naar de berging verhuisd. En de nieuwe boekenkast schoongemaakt alvorens die te vullen met de boeken die links en rechts door het huis slingeren. Toen was het al weer tijd om de deur uit te gaan. Toch maar naar Meerzicht. Vervolgens heel even thuis de Nintendo Switch gehaald met het kabeltje voor in de auto. Op eBay een kabeltje gevonden van twee en een halve euro. Even testen of die het net zo goed doet als de officiële kabeltjes van vijftien euro. Nou… prima hoor! Bij het Kaj Munk College gewacht op Colin en in de tussentijd een poging gedaan om verder te komen in Zelda. Weer thuis nog even het bed van Colin afgehaald om te wassen. Daar was ik vanmorgen ook nog mee bezig geweest. Voor ik wegging nog even snel een was aangezet en voor ik naar Colin ging die was in de droger gekiept. Het eten was gelukkig eenvoudig. Colin wilde weer een keer pizza, dus dat was vandaag. Na het eten nog even de was in de droger gegooid, de vaatwasser ingeruimd en de spullen ingepakt om naar Hillegom te gaan.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.