Jupiter

Gisterenavond in bed, zag ik opeens een behoorlijk helder object in de lucht. Vlak bij Schiphol is dat op zich niet zo heel vreemd, maar dit was anders. De nieuwsgierigheid won het toch, dus even de telescoop gericht. Daardoor leek het een helder bolletje in de lucht. Alsof de maan te heet gewassen was. Nog steeds nieuwsgierig HNSKY opgestart en gekeken wat het zou kunnen zijn. Het bleek de planeet Jupiter te zijn. Grappig dat dat toch zo opvalt. Heldere hemel en gunstige stand denk ik. De neiging om mijn camera op te tuigen met telelens en convertor, heb ik wel kunnen onderdrukken en ben weer snel mijn bed in gekropen. De foto zou waarschijnlijk toch alleen een mooi zwart vlak met witte stip opleveren. Misschien een volgende keer als er meer planeten bij elkaar staan. Annet was weer het eerste weg vanmorgen. Vervolgens Colin weer bij de bushalte gebracht. Daar heb ik me netjes gedragen tot de bus kwam. Colin vond de laatste tijd dat ik me te raar ging gedragen. De leeftijd hè. Ik mag nog wel met hem op de bus wachten, als ik maar “normaal” doe… Door naar de Paalbergweg, waar de dag weer begon. De geplande wijziging die ik zou moeten doen, leek naar het einde van de dag te drijven. Maar na wat heen en weer gebel door de planner is die in ieder geval naar het begin van de middag getrokken. Dat hield wel in dat ik niet aan de BHV oefening mee kon doen, wat weer erg jammer was omdat we met de nieuwe AED‘s gingen oefenen. De wijziging mocht dan net voor half drie uitgevoerd worden. Òf hij was vreselijk goed voorbereid, òf hij was vreselijk fout gegaan, maar ik was in drie minuten klaar… De klant gebeld om te testen… “And Now We Wait”. Niet veel later kwam het verlossende telefoontje dat alles prima in orde was. Het was dus vreselijk goed voorbereid 🙂 Na het werk weer naar mams. Ik aan de nasi, Colin aan de broodjes knakworst! Na het eten weer naar huis, alwaar Colin aan zijn huiswerk ging en ik de achterstallige klusjes ben gaan doen.

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.