RetroPie

Het enige dat echt op de planning stond vandaag was Haarlem, Nedgame, het ophalen van Colin zijn verjaardagscadeau. Toen kwam de oproep van Chananja: ze had een Nintendo Switch gescoord! En die moest aangesloten worden. Op zich niet zo’n heel groot probleem ware het niet dat de kast van Chananja nogal log en massaal is. Dus met Annet eerst naar Haarlem en dan door naar badhoevedorp. Raimo stuiterde al enthousiast door het huis. Die kon niet wachten. Met vereende krachten een plek voor de Switch gevonden en de benodigde kabels door en achter de kast getrokken. Vanwege een gebrek aan HDMI ingangen op de televisie had Chananja vast een HDMI switch gekocht die goed van pas kwam. Al snel kon Raimo an de bak. Een fijne bijkomstigheid voor hem, was dat de scherm teksten tegenwoordig ook in het Nederlands zijn, dus hij kan het hele spel zelf lezen. Als dank had Raimo een mooie tekening voor me gemaakt 🙂 Veel lachende Raimo’s 🙂 Via het tuincentrum, waar Annet nog wat plantjes kocht, weer terug in Hillegom. Daar ging Annet aan de tuin werken en ik eindelijk eens verder met de behuizing van de RetroPie. Ik had de Dremel meegenomen en kon verder met het uitslijpen en vrezen van de openingen waar de Raspberry Pi met de buitenwereld moest communiceren. Het werd niet helemaal zo netjes als ik gehoopt had, maar alles bij elkaar ziet het er erg grappig uit! Een oude NES spelcassette, die nu als mini spelcomputer kan fungeren. Via het oude aansluitslot, kunnen het scherm en de voeding aangesloten worden. De aansluiting voor de controllers is uit de kopse kant geslepen. Verder een boodschappenlijstje gemaakt voor Colin zijn verjaardag en toen lekker niets meer gedaan.

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.