Schipholtunnel dicht…

Vanmorgen vroeg op pad. Annet moest al heel vroeg weg en ik ben maar meteen ook op pad gegaan. Het was redelijk rustig op de weg en al vrij snel zat ik weer achter mijn bureau. Het was weer eens tijd geworden om aanstaand updates van systemen voor te bereiden, dus daar ben ik maar weer aan begonnen. Ondertussen nog gezocht naar een methode om een Enigma bericht te decoderen, zonder de instellingen te weten. Daar wordt nog steeds redelijk geheimzinnig over gedaan. Er is voldoende software om de Enigma te emuleren, maar de beruchte bombe is nergens te vinden. Alleen dat hij er is. Je schijnt het te kunnen draaien op vier parallel lopende Raspberry Pi‘s, maar de software op zich is nergens te vinden. Alleen dat die bestaat. Ook ontdekt dat inmiddels de laatste Enigma berichten uit de oorlog toch nog gekraakt zijn. Ergens begin 2000 is men begonnen met het kraken van drie berichten uit de tweede wereldoorlog. Een paar jaar later waren twee van die berichten gekraakt en pas een jaar of drie geleden het laatste bericht. Op het moment dat ik het weer tijd vond om in te pakken, hoorde ik op de radio dat de Schipholtunnel afgesloten was na brand… Al het verkeer werd omgeleid via de A9 en de A5… En bedankt hè… Uit het raam kon ik nog net het begin van de file niet zien 🙁 Wachten had weinig zin, want de tunnel zou nog zeker tot na de avondspits dicht blijven. Dus maar gewoon relaxed achter aan gesloten. Gelukkig ken ik redelijk de weg rond het Amsterdamse bos en op Schiphol, dus waar iedereen de navigatie met verkeersinformatie, linksaf volgde, ging ik rechtsaf. Op die manier toch nog redelijk snel bij mams gekomen. Lekker lasagne gegeten en nog wat tassen uit de berging gehaald en weer naar huis. Daar het aquarium weer een s schoon gemaakt. Er moeten binnenkort toch snel meer vissen in komen 🙁 Verder Colin zijn cadeau ingepakt en Dennis nog even op weg geholpen met zijn PocketMine server. De rest van de avond rustig aan op de bank gehangen. Truste!

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.