zero-day

Lichte paniek. Er zijn berichten binnen gekomen van een zero-day leak. Uit de vorige week vrijgekomen NSA toolkit, blijkt dat gebruikers van Oracle Solaris, kwetsbaar zijn voor inbraakpogingen van de NSA. Een groep hackers die zichzelf “The Shadowbrokers” noemt, heeft de set vrijgegeven. Verder nog wat voorbereidingen gedaan voor patching morgen. Maar de hoofdzaak vandaag was het herstellen van een machine die al een poosje “rammelde”. Voor de hardware was de leverancier op locatie in Rotterdam. Vanaf de Paalbergweg konden we niet veel meer doen dan af en toe iets intikken en meekijken. Alles bij elkaar duurde het wel weer erg lang voor alles weer in orde was. En toen bleek toch nog niet helemaal alles goed. Morgenmiddag verder. Dat had echter wel tot gevolg dat het weer redelijk laat werd voor Only Friends. Het verkeer bleek echter zo druk, dat het niet meer te doen was om te gaan. Dat samen met mijn stand-by dienst waardoor ik toch eigenlijk niet onder water kon, deed me besluiten om het maar gewoon niet te doen. Wel de laptop van mams even weggebracht naar Coolblue. Die gaan er voor zorgen dat hij weer gewoon Windows wil starten. Daarna maar meteen een recovery stick maken, mocht het onverhoopt weer eens voorkomen. Die stick heb ik voor mijn eigen laptop gisteren vast gemaakt. Aansluitend wel de traditionele döner gegeten. Ik kom er nu zo vaak dat me maar eens voorgesteld heb. Hun namen zijn me al weer ontschoten helaas. Volgende keer opnieuw vragen. Ze heten dan ook geen Henk of Kees 🙂 Thuis de droger uitgeruimd en de was opgevouwen en opgeruimd. Annet kwam als eerste en Colin ietsje later. De club is weer bijeen. Truste!

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.