Nassigheid…

Ondanks de stand-by dienst toch goed geslapen. Zwaar tegen mijn zin in me uit bed geworsteld om dan maar als eerste te zorgen dat ik in de actie kwam. Annet was met haar rug aan het worstelen en Colin draaide zich nog even om. Vandaag ook maar eens voor mijzelf de lunch gemaakt. Het bedrijfsrestaurant begint langzaam maar zeker de restaurant status ook echt aan te nemen. Na de laatste verandering zijn de prijzen weer gestegen en de porties weer kleiner geworden. Je betaalt nu weer meer voor minder en dat begint nu niet leuk meer te worden. Nog even achter een goede beker om ook melk mee te kunnen nemen en dan beperken we het tot af en toe een extra snack. Verder fijn nieuws van mijn NAS: “Drive 2 Disk read/write error Warning“. Het bleek de schijf te zijn die ik al eerder had vervangen. Eerst maar eens informeren of die onder de garantie valt. Colin weer bij de bushalte afgezet en samen nog even op de bus gewacht en toen weer door naar de Paalbergweg. Daar weer de bekende werkzaamheden opgepakt. Nu wel een keer een andere smaak patchen, maar het blijft patchen. Het disk verhaalkrijgt een beetje een rare wending… Ik moet hem wegbrengen om na te laten lijken of hij gerepareerd kan worden. En als dat niet kan en het valt onder garantie krijg ik een shop tegoed, want de disk is niet meer leverbaar. Ondertussen moet mijn NAS het dus maar met één gat doen. Nu is het systeem ingericht op één falende disk, maar dat is maar beperkt mogelijk uiteraard. Maar ik kon geen nieuwe disk aanschaffen en als bleek dat de disk inderdaad onder garantie viel, dat verrekenen… Nu zal dat shop tegoed wel opkomen, maar toch… Als de uitgebreide disk test nog steeds problemen geeft, maar eens op zoek naar een vervangende disk, al dan niet bij dezelfde winkel. De upgrade liep langer dan gepland, maar ik zat met een deadline qua tijd. Gelukkig deed ik het samen met Marco en die kon verder gaan terwijl ik aftaaide. Bij mams een stalen beugel over het buitenraam gezet. Nu er nog steeds erg veel wordt ingebroken in die buurt, voelt ze zich toch veiliger als er enige beveiliging op de ramen zit. Na het bezoek aan mams, Colin thuis afgezet en even snel naar Zwanenburg gereden voor de event “Dönerstag 2017 Zwanenburg“. Travel bug afgeleverd en een heleboel bugs gespot. Daarna  weer snel naar huis. Het weekend is begonnen! Hopen dat het rustig blijft aan het stand-by front.

About Peter Hofman 2143 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.