Pluktuin

Vandaag dan op pad om in Barendrecht travelbug “ From De Panne to home (Barendrecht, NL)” op zijn bestemming te kunnen brengen: cache “Sterretje, Hekje“. Timo kon mooi meerijden naar Delft. Die hebben we halverwege afgezet op weg naar Barendrecht. Eerst naar pannenkoekenhuis De Oude Maas. Daar was ik al heeeeel erg lang niet meer geweest, maar heeft altijd als erg goed pannenkoekenhuis in mijn hoofd gestaan. Dus even kijken of dat nog steeds zo was. De pannenkoeken waren goed, maar het was ook nu geen Meerzicht. In vergelijking met alle andere die we tot nu toe getest hebben een goede nummer twee. Na de pannenkoeken bleek de cache zich inderdaad op de berekende coördinaten te bevinden. Het hek liet ten minste het voorspelde geocaching logo zien. De ook voorspelde puzzel was zeer inventief, maar ook goed op te lossen. De plank met het logo kon je omhoog schuiven en toonde de hint voor de tweede puzzel. Die tweede puzzel bleek een soort schuif spelletje met een andere plank te zijn. Daar is enig serieus frees werk aan vooraf gegaan denk ik. Ik hoop ten minste niet dat hij het met een figuurzaag heeft moeten doen. Na wat heen en weer en op en neer geschuif, kwam de opening te voorschijn waar de stash zat. Mooi het boekje bestempeld en de envelop met de travelbug in het doosje gedaan. Om te voorkomen dat de TB vijf minuten later door een ander weer meegenomen werd, had ik hem in een envelop gedaan met daarop geschreven dat dit de bedoelde eindlocatie van de TB was en het verzoek hem te laten liggen. De eigenaar leek niet thuis te zijn, anders hadden we hem nog direct over kunnen dragen. Snel de boel weer op zijn plek geschoven en weer terug naar Hillegom. Daar een paar bossen tulpen geplukt bij Annemieke’s Pluktuin. Een kweker met een klein veldje waar je naar eigen inzicht tulpen kunt plukken. Als je je bos bij elkaar hebt, ga je naar de schuur waar de bos een beetje gefatsoeneerd wordt en reken je per tulp af. Bijtijds gegeten en toen Colin weer naar Monique gebracht. Even via een omweg. Eerst naar Ouderkerk ad Amstel om een bosje tulpen bij oma Willie te brengen. Daarna nog even naar mijn moeder, sowieso op visite en ook daar een bosje tulpen gebracht. Monique was laat, dus toen Colin toch graga naar boven wilde, ben ik daar nog even bij hem gebleven. Ook Monique was blij met de tulpen, dus het pluk avontuur leverde vele blije blikken op. Met Annet weer terug naar Hillegom en snel een tukkie gaan doen. Morgen weer vroeg op. Het lange weekend is weer over.

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.