Meivakantie, dag drie

Vakantie voor sommige Hofmannen dan… Deze is gewoon aan het werk. Vanaf huis dan wel, maar toch werken. En je begint ook eerder. Het hele woon-werk reisverhaal heb je niet. Junior daarentegen, vermaakte zich nog gewoon prima in zijn bed. Of ik inmiddels wel het molton onderlaken er weer af wil halen. Dat is niet meer nodig en maakt het alleen maar veel te warm in bed. Wat KPN betreft… Het SSL verhaal gaat me mijn keel uithangen. Het moet zo makkelijk zijn, maar het opzetten van een nieuwe https server is kennelijk een stuk eenvoudiger dan het ombouwen van een oude http server naar https… Een andere reden waarom het zo stroef gaat kan ik ten minste niet bedenken. Dan maar een ander puzzeltje oppakken: hoe vertel ik een sparc 4 dat hij van een SAN disk moet opstarten. Daar hebben we gelukkig Oracle support voor. Colin hield het voorlopig nog goed uit in bed. Tegen lunchtijd begon hij zich toch te roeren 🙂 De koekenpan-tosti van gisteren was lekker, maar had ik geen geraspte kaas… Nope, dus maar wat langer op een laag pitje laten sudderen. Dat gaf het gewenste resultaat! Knapperige randjes kaas en geen verbrand brood. Oracle had inmiddels instructies gestuurd hoe we verder moesten. Daar moet het systeem dan wel een keer voor worden herstart en dat moeten we eerst weer met de klant kortsluiten. Dus dat gaat ook niet meteen lukken. Toen de werktijd er op zat, begon ook mijn vakantie! Morgen koningsdag, overmorgen mijn rooster-vrije dag en volgende week dan echt verlof. We hebben onze spullen ingepakt en zijn naar oma Willie gegaan. Colin logeert daar een nachtje. Ik ben doorgereden naar Only Friends. Dat is weer eens iets anders, vanaf huis. Daar bleken een boel duikers zich toch niet afgemeld hebben vanwege de vakantie. Ik heb mijn eerste uur weer met Leslie gedoken en mijn tweede uur weer eens met Simon. Die kwam iets later aan en ik lag nog niet in het water, dus ik kon weer eens met hem onder water. Het uur daarna, kwam niemand opdagen. Hoewel er wel een aantal afzeggingen waren, verwachtten we toch zes duikers. Richting het laatste uur zijn we maar vast op gaan ruimen, want het zag er niet naar uit dat er nog duikers zouden komen. Ik ben toen maar vast weg gegaan. Na  het duiken, weer naar Zwanenburg voor de traditionele döner. Ook weer een lekker kopje thee gekregen. Na het broodje, niet naar huis, maar naar Hillegom.

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.