Koningsdag

Of: Meivakantie, dag vier. Vanmorgen naar het Fioretti college in Hillegom om een koffieconcert van Anne en Okke Punt bij te wonen. Twee broers uit Lisse, die bij twee van Annet haar zoons op school hebben gezeten. Die zijn het conservatorium gaan doen en traden vandaag samen op. Twee uur covers van oude en minder oude nummers. Dat was weer eens wat anders voor koningsdag. Overwegend leuk, hoewel er hier en daar een liedje bij zat waar ik echt niet van hield. Na het concert even wat gegeten en toen de fietsen achter op de auto gehangen en bij de witte brug in Badhoevedorp geparkeerd. Met de fietsen richting de stad. Lekker door het Vondelpark gestruind. Hoewel de regels voor het Vondelpark nog steeds zijn dat het voor kinderen tot zestien jaar is, waren er toch zat volwassenen aan het verkopen. Ook het verbod op vuur maken, bakken en braden werd met voeten getreden en zelfs het alcoholverbod leek voor de sier. Maar goed, het zag er niet naar uit dat het problemen opleverde. Het was nu ook rustiger dan in voorgaande jaren, maar dat kan met de weersvoorspellingen te maken hebben gehad. We hebben ook af en toe wat water op ons petje gehad. Na het rondje park, weer op de fiets terug naar de witte brug en de auto weer opgetuigd. Toen was het tijd om Colin weer bij oma en Ad op te halen. In Ouderkerk reden we achter op alle manieren tegen de kermis en de vrijmarkt aan. Toch maar even gebeld hoe wel er moesten komen. Via de andere kant van het dorp bleek het mogelijk. En inderdaad stonden we al snel voor de deur. Met Colin nog even naar mijn huis om spullen voor de rest van het weekeinde op te halen en toen weer naar Hillegom. Voor het eerst was Colin het gesleep even zat. Hij had er eigenlijk op gerekend bij mij thuis te blijven, hoewel hij toch ook wist dat we bij Annet van de hete plaat zouden gaan eten. Maar hij herstelde zich goed en zonder problemen hebben we van de nieuwe Teppan Yaki plaat gegeten. Nog niet “echt japans”, maar dat doen we een volgende keer wel. Daarvoor ga ik even wat lekkere dingen bij elkaar bedenken. Na het eten nog even “Guardians of the galaxy” gekeken en toen was het al weer bedtijd geworden. Leve de koning! Hiep, hiep, hiep… Hoeraaahhhhhhh.

About Peter Hofman 2138 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.