PeMoCo naar SSL : stap één

Snoozen, znoozen, znoozen, lekker nog even omdraaien, wat was het weer moeilijk om uit bed te komen. Dan nog even met een kop koffie op de bank een stukje van “John Carter” kijken. Die had ik gisteren niet afgekeken. En dan toch maar op pad. In de mail kwam de bevestiging van mijn SSL aanvraag. De site gaat op veilig. Gezien de privacy in het algemeen, mijn privacy in het bijzonder en de stijgende misdaadcijfers, ga ik maar wat maatregelen nemen om de beschikbaarheid van mijn “agenda” te beperken. Als SSL actief is, is de volgende stap het vereisen van aanmelden op de site. Dan weet ik in ieder geval zeker dat alleen mensen die ik ken en die dat willen inzage hebben in mijn leven. Ik kan natuurlijk ook gewoon de hele site op zwart gooien en er mee ophouden, maar voorlopig vind ik het nog leuk om te doen. Duszzz, binnenkort zal gevraagd worden je te registreren als je verder wilt lezen. Wil je dat niet, even goede vrienden 🙂 In de pauze even naar de IKEA om een wissellijst te halen voor de Zelda: Breath of the Wild poster die in Colin zijn boek zat. Na het werk naar huis en de dingen doen die gedaan moesten worden. Daar hoort ook het bij elkaar knippen en plakken van een foto met een heel blije Colin met zijn nieuwe lijst 🙂 Maar die zal ik maar voor intern gebruik houden. Ik denk niet dat hij publicatie daarvan op prijs stelt. Het SSL certificaat was ondertussen geactiveerd en de site is in ieder geval via de beveiligde lijn bereikbaar. Nu nog gaan zorgen dat hij alleen langs die weg bereikbaar wordt 🙂

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.