PeMoCo naar SSL : stap twee

Vanmorgen weer dezelfde tegenzin om aan de wekker gehoor te geven 🙁 Dat kwam deze keer waarschijnlijk ook omdat ik al vroeg wakker was geweest en eindelijk weer een beetje in slaap gevallen was. Me dan toch maar uit bed gesleept en onder de douche wakker proberen te worden. Dat lukt overigens erg slecht als je het water zo heet mogelijk zet 🙂 Dan maar de koffie. Aan de Paalbergweg wat wat door de mail gebladerd in afwachting van de “KPN puppet workshop”. Puppet zelf is redelijk ingewikkeld, maar dit richt zich op hoe wij het binnen KPN inzetten. Na deze workshop, krijgen we assistentie en kunnen we eindelijk aan de gang om het op onze AIX systemen in te zetten. Na de workshop de boel afsluiten om naar Only Friends af te zakken… “Configuratie van Windows voorbereiden. Schakel de computer niet uit.”. Tuurlijk 🙁 Dat duurde dus lang, zo lang dat ik weer een zwembad sessie moest missen 🙁 Nu zat mijn neus ook compleet dicht, dus duiken zat er sowieso niet in. Hopen dat dat zaterdag over is als we naar Todi gaan. Ik kon me gelukkig weer goed nuttig maken met de logistiek aan de oppervlakte. Toen de laatste ploeg in het water lag en alle cylinders die niet in gebruik waren, gevuld waren, ben ik weer richting huis gegaan. Nog even döner gegeten. Ook op verzoek van Annet een patatje meegenomen, want ze was er een beetje karig vanaf gekomen op haar bijeenkomst. Thuis begonnen met het forceren van https op de site. Door middel van rewrite commando’s, kun je alles wat http is, veranderen in https. Het lijkt aardig te werken, maar ik zie nog foutjes. Die heb ik maar even gemeld bij de helpdesk. Die mogen vertellen wat er waar fout zit. Colin was inmiddels ook binnen gekomen en die moest meteen mokkend aan zijn huiswerk. Die had wat achterstand bij het bekijken van een Duitse serie. Tja…

About Peter Hofman 2229 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.