Todi

Vroeg op vandaag. Snel broodjes maken voor onderweg en met Colin, Annet en Joep op pad naar Todi, België. We waren daar behoorlijk bijtijds, dus we konden nog even cache De avonturenberg niet vinden. Sam en Lisanne waren inmiddels ook gearriveerd en we hebben ons bij de balie gemeld. Na de uitleg kregen we bandjes waarmee we deuren en lockers konden openen. Colin ook nog even uitgelegd waar hij wat kon doen. Hem nog wat geld meegegeven om wat te eten of te drinken als wij in het water lagen en toen naar de kleedkamer. Omkleden in zwemgoed en met de lift naar de vierde. Ik moest daar eerst mijn eigen spullen in een speciale bak spoelen. Trimvest, lood en cilinder kregen we ter plekke. Toen we allemaal aangejurkt waren, konden we te water. De bak was tien meter op zijn diepste punt en had een straal van ook een meter of tien. In de bak was van alles te zien. Drie gestripte auto’s. Een stukje tunnel met stukken spoorrails. Wat Grieks Romeinse zuilen. Een onderwater-bar. De centrale zuil had twee plateaus, waarvan er een een muurtje had waardoor en luchtbel gecreëerd werd. Daar galmde het echter zo erg dat je nog steeds niet normaal kon praten, maar leuk was het wel. Door de ramen in de wand konden we Colin af en toe zien. Die was lekker bezig met ons te fotograferen. Het onderwaterleven had ook een bekend voorkomen. Er was gekozen voor cichliden. Er was een flinke greep gedaan uit het Malawimeer, het Tanganyikameer en uit de Zuid-Amerikaanse rivieren. Dat maakt het wel te klein grut om te fotograferen met mijn fisheye 🙂 Na een klein uurtje hadden we het gezien. We moesten ook weer voor drie uur uit het gebied zijn. Die tijd hadden we gereserveerd. Sam en Lisanne wisten nog een leuk adresje om te eten: Baloe Beer in Dordrecht. Daar met z’n zessen lekker gegeten. Ze hadden een lekker drie gangen leuze menu. Colin wil de graag een biefstukje met kringel friet. De friet hebben we als voorgerecht voor hem geregeld. Toen weer terug naar Hillegom. Het songfestival aangezet, omdat iedereen dacht dat de ander er naar wilde kijken 🙂 Daardoor te laat naar bed.

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.