WannaCry

En het is weer maandag… Colin bij school afgezet en doorgereden naar de Paalbergweg. Same old story… Op mijn werk me nog even ingelezen in de laatste cyber-aanval: WannaCry. Vorige week is er weer eens een succesvolle aanval geweest op computers. Met een beetje pech zijn al je bestanden versleuteld en moet de bitcoins ter waarde van driehonderd dollar betalen om je computer weer onder eigen beheer te krijgen. Dit weekend kon je bij Q-Park niet meer betalen vanwege deze aanval. Verder viel het in Nederland mee. Renault in Frankrijk heeft zijn productie stil moeten leggen en Vodafone in Spanje schijnt ook getroffen te zijn. Meer bekende slachtoffers zijn er *nog* niet. Wij hebben in ieder geval nergens last van. Na het werk weer naar mams. Colin was daar al. Na de patatza(a)k maaltijd heb ik hem weer naar Monique gebracht en ben ik weer naar huis gegaan. Alles weer naar boven gehezen en verder niet al te veel doen. Lekker verder lezen in Perry Rhodan. Morgen weer een dag! Truste!

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.