Westerborkpad – het begin

Vanmorgen bij station Hillegom afgesproken met Sam en Lisanne. We beginnen vandaag maar met de wandeling Westerborkpad. De etappes van het Hollands kustpad deel twee liggen inmiddels zo ver uit de buurt dat het beter is daar nu een weekend aan te spenderen. Heen en weer rijden word zo een beetje beperkt. Het Westerborkpad begint in hartje Amsterdam.Vanaf het Centraal Station richting het westen en naar de grachtengordel. Via Herengracht -> Keizersgracht -> Prinsengracht naar “buiten” en weer terug. Ondertussen de cache In plain sight gelogd.Langs de Kleine Komedie richting de Stopera. Door tot we tegen de ingang van Artis aan liepen. Bij de Plantage wilden we iets gaan eten, maar de lege plekken waren kennelijk gereserveerd. Dus maar doorgelopen. Tegenover het Tropenmuseum vonden we een leuk plekje op iets te eten in de Biertuin. Het broodje pittige kip was hier ook echt een broodje PITTIGE kip. Verder door het Oosterpark en door richting Diemen. We kwamen nog langs een oude Joodse begraafplaats. Die was toevallig, vanwege de eerste zondag van de maand, toegankelijk. Deze stamde echter van voor de eerste wereldoorlog, dus had in die zin niets met de wandeling te maken. Voorbij de begraafplaats was nog een parkje waar het Uilskuiken verborgen lag. Die was net gevonden door een andere cacher, dus we konden zo onze namen in het logboekje zetten. Doorgelopen om langs het Noordzeekanaal Amsterdam-Rijnkanaal onder de A10 door te gaan en Diemen Noord binnen te gaan. Een klein stukje verder kwamen we bij station Diemen, het eindpunt voor vandaag. Daar nog wel even Park Spoorzicht 1. gelogd 🙂 Met de trein weer terug naar Hillegom, waar Annet een lekkere stoofschotel had gemaakt. Verder een beetje aan het kaartje voor de site gewerkt en tv gekeken.

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.