Mars

Colin uit bed gewerkt. Die had daar moeite mee. Eerst nog even de laatste spullen van Colin naar mams gebracht en toen naar Kaj Munk College. Daar Colin gedag gezegd en door naar Hillegom. Het regende inmiddels vrolijk 🙁 Annet had alle fietsen vast klaar gezet en die heb ik in de stromende regen op de auto gehangen. De hele weg naar Harlingen bleef het hozen. Op de Afsluitdijk nog even een momentje aquaplaning. Opeens dreef ik. Langzaam gleed ik richting linker berm en vangrail. Dat was beter dan naar rechts, waar een dikke vrachtwagen zat. Maar… Hoofd koel houden, stug in de richting blijven sturen waar ik heen wil en langzaam maar zeker kreeg ik de controle weer terug. Dat liep gelukkig goed af. In Harlingen bij het parkeerterrein was men al in paniek dat we er nog niet waren. Tja… Op het laatste moment iedereen een uur eerder bestellen, werkt niet altijd. Snel auto geparkeerd en met de fiets het laatste stukje naar de boot gereden. De Mars. Ik was inmiddels nat. Erg nat. Snel aan boord en op weg. Als snel sloeg bij Annet de paniek toe. De kaarten voor Oerol lagen nog in de auto. Helaas waren we al weg, dus dat moesten we op Terschelling maar zien te regelen. Bij Terschelling kwamen we nog langs een zandbank met zeehonden, de richel. Dat was wel een leuk gezicht. Nog gekeken of ik een van onze zeehonden zag, maar ik herkende er geen een.  In de haven van West Terschelling als derde boot aangelegd. Alles ligt hier rijen dik aan de kant. Als je aan land wilt, moet je dus over een paar buur-boten heen. Bij het festival terrein toch Oerol bandjes en de tickets kunnen krijgen. Annet had gelukkig de mail met de reserveringsnummers nog. Daarmee kregen we toch wat we nodig hadden. Toen gegeten in restaurant De Reis en toen naar de eerste voorstelling “Leaving Zvizdal“. Een documentaire over de laatste bewoners in de verboden zone rond Tsjernobyl. Een behoorlijk traag verhaal en niet iets wat ik op Oerol verwacht, maar best interessant. Toen weer terug naar de haven voor onze eerste macht aan boord.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.