Oerol dag twee – Dadadadan

Weer rustig wakker geworden en ontbeten. Tegen half twaalf op de fiets gestapt naar het strand bij West aan zee. Onderweg nog Terschellinger Cranberries: Het rode goud meegepikt. De voorstelling van Dadadadan, ging over de tsunami die Japan heeft getroffen. Voorafgaand aan de voorstelling werd er iets verteld over de gevolgen van de Tsunami. En dan vooral het feit dat er vandaag de dag nog steeds 2250 vermisten zijn. Ter ere daarvan waren er 2250 linten meegenomen waarvan je er een aan een stellage van staken kon binden. Op die manier zou gedurende de week een heel monumentje ontstaan. Iedere voorstelling zou dit veranderen en verder groeien. De voorstelling zalf was vooral veel getrommel. Wel mooi gedaan overigens. Het klapstuk was een gigantisch drum die uit een huisje kwam rollen. Hij lag op zijn kant en was zeker anderhalve meter breed. Na de voorstelling dook iedereen de dichtstbijzijnde strandtent in. Die was dan ook overvol. Dus maar op de fiets weer richting halfweg. Halverwege halfweg was nog een tentje. Die had weliswaar slechtst tosti’s, maar die smaakten prima. Via  de buitenkant terug gefietst naar west Terschelling. Op de hoek nog even gekeken naar de diverse schepen die gewoon droog op het wad lagen. Daar was ook nog een expeditie met oude betonning die als tentoonstelling waren ingericht. De Mars lag ondertussen op een andere ligplaats on de haven. Vooraf had ik gekeken hoe de masten er uit zagen, dus ik had hem al snel gevonden. Aan boord met Annet vast begonnen met het snijden van de kip en het koken van de boontjes. Vanavond eten we nasi met z’n allen. Na het eten met vereende krachten de formule 1 aangezet.. Ik verzorgde de hotspot met mijn telefoon, een ander het beeld met zijn tablet. Dat alles om te zien hoe Max in ronde tien tot stilstand kwam 🙁 Beetje jammer.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.