EHBO dag één

Vanmorgen Colin weer op school gedropt onderweg naar mijn werk. Daar begon de eerste dag van de EHBO cursus. Die bleek nog ene half uur vervoegd te zijn, dus ik kwam net na het voorstelrondje binnen. Het ochtendgebed heb ik dus maar aan me voorbij laten gaan. Wel even Rob gebeld om me af te melden, die ruimte had ik nog wel. Deze cursus was met een LOTUS slachtoffer. Sjaan. Een dame op leeftijd die met wat was, verf en weet ik wat voor spullen, de meest afgrijselijke verwondingen kon maken. En het bijhorende gedrag was ook angstig realistisch. Denk ik ten minste want je kreeg er af en toe gewoon kippenvel van. In anderhalve dag worden we klaargestoomd voor het examen, dat morgenmiddag is. Aangezien dat best pittig wordt, richten we ons heel erg op de examen vereisten, die gewoon op de site van het Oranje Kruis te vinden zijn. NA het werk nog even bij de Decathlon langs om wat verwarring recht te zetten. Ik had namelijk nog bericht gekregen dat ik mijn GPSr op zou kunnen halen. Het werd iedereen te ingewikkeld en langzaam maar hand kwam ik bij de man terecht die hem in eerste instantie in had genomen. Dat was kennelijk de manager van de vestiging. Die snapte ook een aantal dingen niet, want mijn oude GPSr lag inderdaad als “refurbished” in de kluis daar… Aangezien ik inmiddels een nieuwe had, die geheel door de Decathlon vergoed was, was ik schadeloos gesteld. De leen GPSr heb ik weer netjes ingeleverd en ze bedankt voor de verleende service. Die refurbished kunnen ze misschien weer als zodanig verkopen, maar dat verklaarde waarschijnlijk wel het mailtje dat ik mijn apparaat op kon halen. Toen weer snel naar mams. Na de patat nog even haar dekbed van een nieuwe hoes voorzien en naar huis gegaan. De kofferbak van de auto leeggehaald. De dakdragers lagen er nog steeds in, omdat de sleutel van mijn berging gebroken was. Daar had ik inmiddels weer een nieuwe van, dus ik kon er gelukkig weer in. Echt thuis de spullen opgeruimd en aan het leren geslagen. Morgenochtend nog cursus en oefeningen doen en morgenmiddag het EHBO examen. Zou een leuk verjaardagscadeau zijn om te slagen! Tevens gaat deze week alweer een stand-by dienst in en heb ik van de week ook nog een “fijn” upgrade klusje, dus ik kan mijn lol weer op deze week. Truste!

About Peter Hofman 2140 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.