20 juni.

Weer zo’n dag, 20 juni. Wikipedia weet er weer genoeg over te melden, maar niet dat het mijn verjaardag is. Verder is het EHBO dag twee. In ieder geval vannacht gelukkig niet gestoord in de stand-by. De ochtend is gebruikt om alle puntjes op de EHBO-i te zetten. Ondertussen stroomden via de diverse media de felicitaties binnen. Ik zat echter nog op hete kolen: het EHBO examen zat er aan te komen. A7, B1 en C4. Na de lunch en het gevoel dat je hoofd steeds leger werd, was ik dan in groepje twee aan de beurt. Twee aan twee mochten we examen komen doen. Een kwartiertje de reanimatie kant en dan ruilen voor een kwartiertje “overig letsel”. Als tweede gaan had het voordeel dat je het gehad ha, maar ook het nadeel dat je op de rest moest wachten voor de uitslag. Na ruim drie uur was iedereen dan geweest en kwam eindelijk de uitslag. Iedereen was geslaagd! Er waren uiteraard wat schoonheidsfoutjes geweest, maar het compliment was dat we die zelf hadden ontdekt en gecorrigeerd. Of in ieder geval benoemd zodat de examinatoren in ieder geval wisten dat we het wel beheersten. Dat was eigenlijk mijn eerste cadeautje vandaag. Toen de instructeur, de lotussen en de examinatoren bedankt en snel naar huis. Lekker een pizza in de over gekiept en gebakken. De instructies waren wat ruim genomen, want na de kortst aangegeven tijd, was hij al aardig verkoold. Gelukkig nog wel eetbaar, maar de volgende keer wat beter opletten. Annet kwam nog en samen zijn we op de koffie gegaan bij mams. Daar kwamen Colin en Monique ook nog even feliciteren. Annet heeft een leuk uitje georganiseerd voor ons tweeën: een weekend Vorden, waar we de, naar zeggen, oudste fietsroute van het land, de achtkastelenroute, gaan fietsen. Van Colin en Monique samen twee boeken gekregen. Een stripboek van Asterix en de Belgen en het Ultimate Star Wars boek 🙂 Doe je niets aan je verjaardag, word je toch nog verwend 🙂 Annet had ook nog voor vaderdag een shirtje voor me laten maken, maar dat was helaas te laat gekomen. Om Colin zijn reactie te pijlen, toch nog maar aangetrokken. De tekst “Deze geweldige vader hoort bij Colin” leverde inderdaad de verwachte reactie 🙂 Ik mag dat shirt NIET in het openbaar samen met Colin dragen…

About Peter Hofman 2193 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.