Warrmmmm

Pfff, wakker worden is geen sinecure met die warmte… Het levert grote opstartproblemen op. Gelukkig weer niet gestoord in de nacht. Colin had ook moeite met op gang komen. Toen die er eindelijk uit kwam, zag hij wel dat hij op moest schieten… “Pahaap…” Ja jong, ik heb je vier keer geroepen 🙂 Maar we waren op tijd bij de bus. Net voor de bus de straat op gedraaid en Colin meteen bij de bushalte uit laten stappen. Zonder incidenten door kunnen rijden naar mijn werk. Daar voor de verandering weer eens een AIX upgrade. Het nieuwtje van het andere besturingssysteem is er al weer af, dus het wordt weer routine. En helaas vormt de hoeveelheid te doen gedeeld door de beschikbare mensen en net zo grote belasting als voorheen met Solaris 🙁 Gelukkig komt het puppet project langzaam, krakend op gang. Na het werk weer snel richting Badhoevedorp. Onderweg begon het te betrekken en te spetteren. Mijn auto maar op het parkeerterrein bij de AH gezet. Colin belde net om de mogelijkheden te peilen. Gezegd dat ik op hem zou wachten achter de bushalte. Inmiddels begon het te hozen, dus toen de bus aankwam maar met een paraplu naar de bus gelopen. We hadden beiden geen jas mee, dus dat vond ik wel zo aardig. Bij mams kwam het inmiddels met bakken uit d ehemel vallen. Ook begon het te onweren. De donder kwam steeds dichter achter de flits, tot ze op een moment bijna samen vielen en de stroom ook meteen uitviel. De aardlek was er uit gesprongen. Teruggezet en alles weer langzaam maar zeker opgestart. De VPN verbinding met mijn huis was uit, dus ik vreesde dat bij mij de stroom ook weg was. Bij Monique was alles in ieder geval nog aan. Na het eten, naar huis en het eerste wat me opviel was een openstaand keukenraam ?!?!?!? Inbraak? Of zeer suffe actie mijnerzijds??? Snel naar boven en naar binnen. Alles leek nog gewoon op zijn plek te staan en het raam vertoonde geen braaksporen… Was ik dan echt zo vreselijk dom geweest??? In ieder geval was wel de stroom uitgevallen. Ook hier de aardlek schakelaar terug gezet en gezorgd dat alles weer op ging starten. Het weerstation was in de war, dus ie moet herinstalleert worden. De NAS begon meteen te zeuren over een upgrade, dus die heb ik er ook meteen maar overheen gegooid. De mediaserver… Tja… De boekenbibliotheek wil niet meer met een browser gezien worden… Waarom opeens ?????? Dat gaan we nog wel eens uitzoeken. Pfff, te veel shit om uit te zoeken 🙁 Mijn slimme thermostaat wil ook nog steeds niet met internet praten 🙁 Wel samen met Colin even het huiswerk uit magister naar zijn agenda verwerkt. Voor het huiswerk van volgende week, een planning gemaakt, zodat hij niet op het laatste moment alles moet doen. Vervolgens ging hij daar netjes mee aan het werk. Hij was gelukkig weer een tekortpunt ingelopen en een compensatiepunt uitgelopen… Het wankelt op het randje, maar in ieder geval aan de goede kant. Verder weinig doen en vroeg naar bed. Mijn weekend is in ieder geval begonnen. Weliswaar met stand-by dienst, maar daar hopen we maar het beste van.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.