Vrijdag

Gisterenavond wat later op de avond nog eens stap voor stap naar mijn slimme thermostaat gekeken. Met WireShark mijn netwerk gesnift om te achterhalen waarom die Heating Gateway niet bij de Vaillant server kon komen. En verdomd! Gevonden! Om de een of andere reden gooit PiHole roet in het eten. Waarom weet ik nog niet, maar ik was in ieder geval weer in staat om de boel te configureren. Met een voldaan gevoel in bed gestapt. Dat maakte niet dat ik heel veel beter sliep, want het bleef warm. Vanmorgen Colin bijtijds uit bed gemotiveerd en op tijd bij de bushalte afgezet. Door naar mams en samen naar de thuiszorg outlet gegaan. Daar zouden ze een ruime keus hebben in diverse spullen die ouderen nodig gaan hebben. Ons doel was een rollator. Het vinden was een uitdaging op zich. Maar uiteindelijk hebben we het toch gevonden. Twee  modellen kwamen in aanmerking. Die leken klein en licht genoeg. We waren net de auto van mams gegaan zodat ze meteen kon testen. De keuze viel inderdaad op de lichtste van de twee. Het scheelde niet echt heel veel, maar alle kleine beetjes helpen. Weer bij mams thuis was het al weer bijna tijd om Colin uit het Kaj Munk College te halen. Het laatste uur was vervallen. Net op weg, zag Colin nog iemand lopen die hij kende an waarvan hij wist dat Sanne in Badhoevedorp woonde. Of die mee mocht rijden? Van mij wel en het kwam goed uit, want de bus liet nog zeker vijfentwintig minuten op zich wachten. Thuis kwam Colin met het verzoek om gyros te eten, dus ik kon nog even boodschappen gaan doen 🙂 Thuis verder een beetje aangerommeld. Ook weer samen met Colin door magister heen geklikt om te kijken of er nog nieuw huiswerk bij was gekomen. Tussen het rommelen door de was weer gedraaid. De normale was verdween vast in de droger zodat die eventueel mee kon het weekend. De handdoeken draaien tegelijk in de kookwas. De hele boel draaide dus lekker in de keuken. Deze keer aan Colin gevraagd hoe de gyros het beste klaar gemaakt kon worden. Daar had hij eigenlijk altijd een ander idee over dan ik. Ik moet zeggen… Hij had gelijk 🙂 Het was een stuk minder droog dan mijn manier. Na het eten, alles weer opgeruimd en ingepakt. Nog heel even langs mams om de vuilniszak buiten te zetten (wat ik vandaag al twee keer vergeten was 🙁 ). Colin kon meteen nog even zijn jas bij Monique ophalen en door naar Hillegom. Truste!

About Peter Hofman 2138 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.