Oog van de naald ???

Vanmorgen nog een ietwat paniekerige zoektocht naar Colin zijn fiets sleutel. Misschien had hij die wel bij mij thuislaten liggen. Of we die nog even op konden halen… Ehhhh, nope… Maar gelukkig vonden we de sleutel in het tasje met elektronisch vermaak. Helaas voor hem was de limonade op, dus hij moest het vandaag maar even doen met gewoon water in zijn dopper. Na hem bij school afgezet te hebben, kon ik weer door naar de Paalbergweg. In het ochtendgebed bleek dat ik het stand-by weekend mazzel heb gehad. Het onderhoudsweekend had nog diverse, soms ernstige problemen opgeleverd.  Daar ben ik echter niet over lastig gevallen. Waarom niet is nog de vraag, maar in ieder geval konden we lekker aan de bak om alles wat krom was, weer recht te duwen. De geplande upgrade voor vandaag is afgeblazen vanwege het ontbreken van de benodigde disk. Dat leidde ook weer tot onenigheid. Aan de ene kant stond het goed, maar aan de andere kant niet… En je zou aan beide zijden hetzelfde moeten zien… Na wat epibreren kwam de oplossing boven drijven in de grijze massa. Iets met verwijderen van één LUN en het koppelen van een andere. Die wijziging ziet het systeem niet automatisch. Na het weggooien van de disk en het opnieuw in laten lezen van de configuratie, kwam de juiste LUN bovendrijven. Technisch verhaal, gewoon weer vergeten 🙂 Het puppet verhaal kruipt ook met kleine peuter stapjes en veel vallen en opstaan de goede kant op. Aansluitend op de werkzaamheden weer naar mams. Deze keer ik er al voor Colin. Het was weer pataza(a)k dag , dus na het bekijken van zijn nieuwe huiswerk op magister, patat gehaald. Na het eten, Colin weer naar Monique gebracht en op naar huis. Beetje rommelen en nog een keer naar Rogue One kijken. Tot slot heb ik weer een weekje (één weekje om precies te zijn) geen stand-by dienst, dus vannacht… SLAPEN!!!

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.