Weerbericht

Vandaag een vrijdag als vele anderen. Wel bezig geweest met het robuuster maken van mijn weerstationnetje. Dat crasht de laatste tijd steeds vaker. Het begon allemaal toen ik schermdumpjes wilde maken en die dan op mijn site weergeven. Na het herinstalleren van de originele versie, bleven de problemen. Kennelijk is de weer provider af en toe een beetje overbelast. Dus na wat spitten in de python code, een aantal aanpassingen kunnen doen om er in ieder geval voor te zorgen dat de boel blijft lopen als er geen nieuw weerbericht opgehaald kan worden. Geef dan de oude gegevens nog maar even weer en zet iets op het scherm waaruit blijkt dat de gegevens achter lopen. Langzaam maar zeker kom ik weer bij een programma waar ik iets aan heb. Helaas blijft het een nat weekend voorspellen 🙁 Daar kan ik weinig aan veranderen vrees ik 🙂 Verder de dingen klaar leggen die nodig zijn voor het weekendje Vorden. De wielen van mijn fiets moeten bijvoorbeeld weer mee naar mijn frame 🙂 Verder is de Garmin geladen met de Achtkastelenroute en de caches daar in de buurt. In de middag dan, na veel gepiel, een situatie gecreëerd waarin ik op mijn site, in de zijbalk een afbeelding zie van mijn weerbericht 🙂 Colin ging aansluitend aan school nog even aan “Handvaardigheid” werken. Hij ging achter al die enen aan die hij opeens had gekregen. Dus zonder tegenbericht, zou ik hem om kwart over drie ophalen van het Kaj Munk College. Daar was het druk. In het kleine straatje stond een grote vrachtwagen te lossen en er kwam nog een bus aan die het einde van een schoolreisje inhield. Langzaam werd ik ingebouwd, maar voor Colin kwam, was alles al weer weg. De eerste één, heeft hij weggewerkt. De techniek juf had al een poosje niet in haar postvakje gekeken, waar Colin de ontbrekende tekening, volgens afspraak, in had gelegd. Hij heeft hem zelf pontificaal opgehaald en overhandigt. Dat werd in ieder geval een zes. Voor handenarbeid, de overige enen, heeft hij een project – beter – afgemaakt. Het is me niet helemaal duidelijk if hij had gedaan wat hij had moeten doen, maar in ieder geval was er ruimte voor verbetering. Die juf was er vandaag niet, maar die heeft hij maandag het tweede en derde uur, dus dat kan hij dan met haar doorspreken. Eens kijken wat dat wordt. Thuis nog even gedwongen om een nieuw spel mee te spelen met Colin. Pfff… “Waarom doe je niet dit?”, “Waarom doe je dat zo?”, “HOE dom kun je zijn om dat zo te doen?”, kortom gezellig! Gelukkig weet ik nu hoe het puberbrein werkt, dus ik hoef me er niets van aan te trekken. Na het eten, Colin bijtijds naar Monique gebracht. Ook de boorhamer meegenomen. Monique had gevraagd of ik wat deurhaken in de muur kon schroeven. Dat was een fluitje van een cent. Daarna door naar Hillegom. Morgen een weekendje naar Vorden. De voorspelling wordt in ieder geval langzaam maar zeker iets beter.

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.