Achtkastelenroute

Vanmorgen de wekker gezet, de fietsen aan de auto gehangen en op pad gegaan naar Vorden, Gelderland. Daar in de hoofdstraat hotel Bakker gevonden. We kregen kamer zes in het gebouw aan de overkant. Toevallig had ik de auto vlak voor onze kamer geparkeerd. Snel alles naar de kamer gebracht, de fietsen gepakt en begonnen aan de oudste bewegwijzerde fietsroute van Nederland: de Achtkastelenroute. Het waterfietsen viel mee, maar het was toch van tijd tot tijd behoorlijk vochtig. Bij het eerste Kasteel Hackfort, meteen neergestreken voor de lunch. Nou, Tom had niets te veel gezegd, het was heerlijk! Vooral de huisgemaakte appeltaart. Daarna doorgefietst langs de rest van acht kastelen zoals daar waren: Kasteel Den Bramel, Kasteel De Wildenborch, landgoed De Wiersse, buitenplaats Huis Medler, Kasteel Onstein, Huis Kieftskamp en als laatste Kasteel Vorden. Ze waren verder allemaal gesloten of sowieso niet toegankelijk voor publiek. Het bleef dus bij wat telefoto’s door de hekken. Onderweg nog twee geocaches mee kunnen pikken Op het verste punt van de route lag ACE 1.  Wat verderop langs de route nog een leuk bij een molen. Je moest op zoek naar een sleutel en als je drie abtterijen aansloot moest er een molentje gaan draaien. Helaas werkte dat niet meer, desondanks bleef Ons Belang / De Lindesche Molen (ACE2014) een leuke cache. Zoals gewoonlijk was de opgegeven lengte van de route weer erg optimistisch. We klokten toch zo’n negenendertig kilometer. Terwijl we in het hotel op onze tafel zaten wachten, zat Matthijs van Nieuwkerk achter ons. Ik herkende hem eerst niet, want hij was bij langen na niet zo overdreven aanwezig als op televisie, maar Annet had gelijk, hij was het echt. Het eten was eg lekker. Het restaurant best “deftig” qua bediening. Ook menselijk. Onze ober was dezelfde die ons vanmorgen incheckte en wist dus dat we gingen fietsen. Hij vroeg nog hoe het geweest was. Door de pauzes tussen de verschillende gangen was het best wel tegen bedtijd voor we uitgegeten waren. Ook was de dag best vermoeiend geweest, dus we lagen al snel op bed. Morgen nog een dagje Achterhoek!

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.