Rondje AmsterdamseBos

05:17 smsje “KPN-ITS BROKER [servername] ServiceEvent AIX [CPU Usage] CRITICAL – CPU usage at 98.5%”… Nou en!?!… Welke waus heeft die melding aangezet?!? Daar gaat de, tot dat moment prettige nachtrust… Nog even omdraaien hielp niet echt veel meer. Bijtijds in de actie dus. Voordeel is wel dat je het rustig aan kunt doen. Vandaag de mogelijke voorbereidingen getroffen voor de volgend patch actie, maandag aanstaande. Verder weer druk in de weer geweest met de puppet learning VM. Bij hoofstuk “agent_setup” aangekomen, gaf die helaas weer dezelfde fouten als de vorige keer. Ik weet nu echt zeker dat alle voorgaande acties probleemloos zijn verlopen. De logging leek te wijzen op het niet toegankelijk zijn van de repo’s op internet. En dat klopt… Alles zou intern in de VM moeten zitten. Thuis maar eens opnieuw proberen. Daar kan ik wel de VM met internet laten praten. Op het werk, lukt dat niet. Verder nagedacht over het verder stroomlijnen van het weerstationnetje op de Raspberry Pi. Het iedere seconde dumpen van het scherm was wel makkelijk in te regelen, maar het nut van 86.400 plaatjes per dag is laag… Één update per uur is meer dan genoeg voor het doel. Maar hoe doe je dat? Bijtijds naar huis gegaan en nog even op de fiets gestapt. Een beetje lichaamsbeweging in gaan voeren. Misschien bevalt het me wel 🙂 Eerst maar eens een rondje AmsterdamseBos. De route die ik gevonden had op internet in mijn GPSr geprakt en op pad gegaan. Al snel bleek die route nogal gedateerd te zijn. Bruggen waren er niet meer. “Fietspaden” bleken ruiterpaden en zo voorts. Gelukkig was mijn kennis van het gebied dusdanig, dat ik makkelijk een alternatieve route kon nemen. Bij de nieuwe meer even gezeten om een appeltje te eten en toen weer verder. Thuis een soepje opgezet en een stinkstokje opgewarmd. De docker installatie van de puppet learning VM werkt hier ook niet goed. Daar moeten we Google maar eens over gaan raadplegen. Straks komt Annet weer gezellig en hoop ik dat ik vannacht niet gestoord wordt door vervelende sms’jes of telefoontjes.

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.