Van vakantie één naar vakantie twee…

Vanmorgen ging de wekker vroeg! Douchen en snel de tent verder uitruimen en schoonmaken. HIer en daar nog wat los spul ergens in de auto prakken en De luiken dicht. De eindcontrole van de tent ging prima en we werden een prettige reis toegewenst. Via het bakkertje in het dorp weer over de braamstruiksebinnenpaden naar de route du soleil. Afgezien van het uitermate irritante vrachtverkeer wat elkaar zo nodig aldoor met één hele kilometer per uur verschil moest inhalen reed het wel redelijk door.  De plekken waar het druk was, hadden ook meestal wel een vrachtwagen met pech op de rechter rijstrook. Na de laatste tolpoort, die we dankzij het kastje bovengemiddeld snel achter on slieten, sloten we direct aan in de de file de grens op. Ook die file werd veroorzaakt door een gevalletje pech… De rest van de reis ging voorspoedig en al snel stonde we bij Riembau voor de poort. Het voelt echt alsof we aan een tweede vakantie beginnen 🙂 Na het inchecken op zoek naar de hut. Die stond op ene plek die voor mij iets te ver achteraf lag. Dus het apparaat aan de trekhaak gehangen en een paar laantjes verder neergezet. Dat rijden met dat ding viel me erg mee. Gelukkig waren de laantjes leeg genoeg om niet tussen de geparkeerde auto’s te hoeven manoeuvreren. Snel stond hij op zijn plek. Alle opgeslagen spullen er uit gehaald. We kunnen langzaam maar zeker wel een campingwinkel beginnen. Best wel vel dubbel zeg maar, maar goed. Het voorste dakluik had weer eens een wespennest. Twee zelfs. Dus eerst dat luik maar met een riante dosis insecticide bespoten en later de lijken en de nesten er uit gehaald. Nu de af en toe terugkerende bewoners nog opvangen en dan zijn we er hoop ik weer vanaf. Ik blijf niet snappen wat er zo aantrekkelijk is aan precies dat dakluik 🙁 De voortent hing er ook snel aan en langzaam maar zeker begon het geheel vorm te krijgen. Colin was ondertussen wat te eten halen bij de snack. Een bak patat, een bak spaghetti bolognese en een kroketje.Toen nog even snel boodschappen gedaan om in ieder geval voldoende drinken in huis te hebben. Met Colin nog heel even naar het zwembad om net op tijd te zijn om het hek dicht te zien gaan 🙁 Te laat 🙁 Op de terugweg nog een ommetje gemaakt om te zien wie er waren en aar af wezen koelen in der de douche. En dan bereik je het moment dat het lampje uit gaat. Colin ging vast slapen en Annet en in hebben nog even voor de tent gezeten. Morgen begint de tweede vakantie echt. Truste!

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.