Duik twee – Las cuevas de Sant Feliu

Vanmorgen weer bijtijds op voor de tweede duik van de vakantie. Deze keer waren er iets meer mensen op de boot. Misschien omdat Las cuevas de Sant Feliu een iets beter naam heeft als duikplaats. Nu maar meteen het strand op gereden, de auto gelost en onder de bomen geparkeerd. Uitrijden gaat prima met het kaartje van Ictinio. De boottocht heen was al iets ruwer dan eergisteren en de boot lag lekker te schommelen aan de ankerlijn. Bij het inladen realiseer je je dat je je camera vergeten bent 🙁 Die was zo goed opgeborgen dat ik hem vergat. De duik zelf ging prima. Annet was ook lekker rustig en de tocht door de grot was niet eens eng. Er zwom nog een octopus die een paar vechtpartijen maar ternauwernood overleefd had leek het. Een paar van zijn acht armen waren wat korter dan de bedoeling was. Na een klein uurtje zijn we weer langs de lijn omhoog gegaan. Na de veiligheidsstop op weg naar het trappetje was ik Annet opeens kwijt. Nergens om me heen te zien en aan de oppervlakte ook niet… Weer onder gedoken om te kijken. Ook alle vinnen bekeken die aan de oppervlakte dreven. Die blauwe zouden het dan moeten zijn… Weer naar boven om te kijken, of om alarm te slaan, maar hing ze rustig aan de drijflijn. Annet had mij wel aldoor gezien, maar zat kennelijk iedere keer in mijn dode hoek. De zee was inmiddels behoorlijk ruw geworden en het uit het water klimmen werd een volgende uitdaging. Maar ook dat ging goed en al snel waren we weer op weg naar de haven. Terug op de camping was de animo voor Aqua Diver een beetje ver te zoeken. We zijn maar rustig bij het zwembad gaan hangen. Nou ja… Rustig ??? Ik werd belaagd door alle buurkinderen… Onder leiding van Colin werd ik van alle kanten ingesloten en nat gespat en onder geduwd enz… Voor het eten hebben we weer roti gemaakt. De gekruide kip en de dubieuze masala maakten dat de smaak wat anders was dan verwacht, maar desondanks was het toch lekker. Na het eten ben ik nog even met Colin het dorp in gegaan. Bij PP’S gekeken wat het saldo van de kaart was. Dat bleek te weinig om nog iets leuks te doen, dus we zijn ook nog maar even verder gegaan om voor Colin naar spinners te kijken. Die vond echter niets wat hem leek voor de prijs die hij er voor wilde betalen, dus uiteindelijk maar een ijsje gehaald bij Dino’s. Daarna nog even via Optica Gracia om bij zonnebrillen te kwijlen en toen maar weer terug naar de camping. Het begon inmiddels ook lekker te waaien en zachtjes te regenen… Lekkahhhh… Morgen zijn de verwachtingen niet al te goed, dus dat is dan een mooie dag om naar Peratallada te gaan. Een plaatsje in de top toen van mooiste dorpjes… We gaan het zien!

About Peter Hofman 2138 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.