Peratallada

Vanmorgen een lui, nietsdoend ochtendje gehouden. Bep ging nog even naar de markt en daarna wilden we samen naar Peratallada gaan. Ook weer een bestemming van het Willem Rey to-do lijstje. Dat lag een half uurtje rijden weg, dus dat viel goed te doen. Daar aangekomen bleek het inderdaad een erg mooi dorpje te zijn. Rond het historisch centrum waren diverse parkeerplekken ingericht, dus daar was ook al rekening mee gehouden. De auto’s vlak bij het eerste kerkje neergezet en daar een begrafenis muur bekeken. Zo’n muur met vakken waar ze de overledenen inschuiven en dichtmetselen. Één graf viel op vanwege de naam: Bonay-Riembau. Familie??? Bonay bleek later een naam te zijn die we in het dorpje nog terug zagen bij een restaurant met die naam. Naast het kerkje vond Coen de eerste cache: Sant esteve de Peratallada. Na donatie van een euro, ging in het kerkje het licht aan zodat je even door de glazen deur het binneste kon bewonderen. Daarna verder naar het historische centrum zelf. Dat bleek erg mooi en erg oud. De straten waren echt gewoon stenen paden die op de oude grond gelegd waren. Die ging op en neer en heen en weer. Op een plek, waren de sporen te zien die oude karren in het steen uitgesleten hadden. Het was een echt oud plaatsje. Langs de wandeling ook nog de cache Peratallada en Peratallada – Torrefarrera opgepikt. Bij de ingangen van het historische deel leken overal caches verstopt. We hebben ze niet allemaal gevonden, maar waar we langs kwamen wel. Op de binnenplaats van een ander oud kerkje iets gedronken en toen via de diverse winkeltjes terug naar de auto’s. Toen begon het ook licht te druppelen, dus het werd wel tijd ook. Via de toeristische route terug naar Platja en meteen naar Tot Pizza gereden 🙂 Het bleek hier in de buurt ook best geregend te hebben, want het dorp was best nat zeg maar… Terug op de camping bleek dat ook, want de luifel was door een goede buur naar beneden gezet tegen instorten. Onderweg naar de camping zagen we de bliksem al hier en daar flitsen en goed en wel terug, begon het flink te hozen! De rest van de avond wisselde het tussen wat druppels en complete hoosbuien. De voorspellingen voor morgen zijn gelukkig iets beter, want dan willen we naar Aquadiver.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.