Effe wachten nog… 

Vandaag een rare dag. Eerst nog even boodschappen gedaan. Lekker ontbeten. Toen de auto verder ingeruimd. Alle losse spullen die nog in de caravan lagen in de auto gepropt. Annet heeft ondertussen alles wat van Colin in de was zat nog even gewassen. Verder gezorgd dat de caravan er netjes bijstond voor Monique, die vandaag kwam. Ondertussen nog even naar het strand om Tony en Marie-Carmen gedag te zeggen en om zand mee te nemen voor in windlichten geloof ik. Ze waren er nog niet, dus we zijn nog even een cocktail wezen drinken aan het strand. Daarna waren ze wel bij de duikschool en konden we afscheid nemen. Terug op de camping begon het wachten. Broodjes gemaakt voor de rit vanavond. De camping betaald en nog even in het wel af geploft. Omdat we geen idee hadden wanneer Monique zou komen, werd het een beetje rare middag. We wisten alleen dat zo nog zo’n zeshonderd kilometer moest rijden, maar verder niets. Met onze eigen aankomsttijd in het achterhoofd en haar geschatte vertrektijd hoopte ik op iets tussen twee uur en vier uur. Het werd uiteindelijk half vijf. Even wat dingen verteld uitgelegd en overgedragen en toen de auto op het pad gezet om het fietsenrek er nog aan te hangen. Iedereen gedag zeggen. Zes keer beloven rustig aan te doen, want we rijden in één keer door. En op pad… Fout! Accu leeg? En net deed ie het nog… Toch iets te lang het contact aan laten staan. Aanduwen lukte niet op het paadje, maar met mijn startkabels ende auto van Monique, liep hij zo weer. De thuisreis kom beginnen. Vlak voor de grens nog even afgetankt met voor eigen Spaanse benzine en de file voor de grens in. Alles bij elkaar twintig minuten vertraging, maar het reed wel langzaam door. Over de grens nog een stukje drukt ophet smalle gedeelte, maar daarna ging het als de brandweer. Ongeveer iedere twee en een half uur wisselden we elkaar af. Tanken, plassen, koffie en verder…

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.