GeoTagging

Wat voelt je eigen waterbed toch lekker na de diverse campings 🙂 Zo lekker dat je niet eens in slaap valt om er maar van te genieten 🙁 Na nog een stukje lezen in een Perry Rhodan, dan toch in slaap gevallen. Om vervolgens vroeg weer wakker te schrikken van whatsappjes 🙁 Grr…. Weer in slaap gevallen en tot een acceptabel tijdstip uit kunnen slapen. Droger leeggehaald en opgeruimd. Alle tassen leeg gehaald en opgeruimd. De verzamelde stapels papieren en tijdschriften ook uitgesorteerd en opgeruimd. Toen de nieuwe frustratie aangepakt van het geotaggen van foto’s. Het perfecte programma GeoSetter wordt al een poos niet meer ondersteund en werkt ook niet meer op de huidige Windows versies 🙁 En alternatieven??? Of ze werken niet, of ze doen niet wat ik nodig heb, of ze crashen, kennelijk is er maar één programmaatje dat werkt zoals het moet en dat wordt niet meer ondersteund 🙁 Het programma dat het beste in de buurt komt is JetPhoto Studio Pro. Dat heeft echter wel wat haken en ogen. Het heeft last van grote hoeveelheden foto’s en het wijzigt ook de bestandsdatum. Dat laatste lijkt misschien logisch, maar andere programma’s hebben de optie om de bestandsdatum gelijk te maken aan de EXIF datum. Nou ja, daar hebben we dan wel weer een ander programma voor… Het blijft hoe dan ook een tijdrovende bezigheid. Dat gaf wel de gelegenheid om tussendoor het aquarium schoon te maken. Drie weken hebben hun sporen nagelaten (hoewel hij voor die tijd al wat aandacht had kunnen gebruiken). Alle alg van de ramen afgekraakt. Een boel alg van het zand af gezogen. Een kwart water ververst en zowaar verstoppie weer gespot! Die blijft ook maar doorgaan! Binnenkort eindelijk eens gaan zorgen voor wat vriendjes. Na het uploaden van een album voor de wandeling Westerborkpad mijn tas ingepakt en op weg voor een broodje döner. Die heb ik al een poosje gemist. Zelfs niet bij de vetklep in Platja geweest. Daarna door naar Annet.

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.