Lekke band…

Vanmorgen ging van iedereen de wekker weer. De vakantie zit er weer op 🙁 Ongehinderd kwam ik aan de Paalbergweg om de draad weer op te pakken. Het begon met het aanpakken van de 698 ongelezen mailtjes. Na de boel eerst maar eens gesorteerd te hebben op afzender, kon ik al hele groepen naar de bestemde bak verplaatsen (bittenbak, dan wel algemene info mailtje). De resterende bulk moest toch één voor één beoordeeld worden. Ondertussen ook weer ingebeld bij het ochtend gebed. Er is niet veel veranderd in de afgelopen vier weken. Annet had vandaag wel een leuk uitje met haar werk. Ten minste… Mij leek het wel wat. Middag team-builden op het forteiland IJmuiden met aansluitend een barbecue. Bij KPN heeft verder de tijd gewoon stil gestaan. Alsof ik niet weg ben geweest. Aan het einde van de werkdag weer naar mams. In de parkeergarage zag de rechter achterband er verdacht zacht uit. Voorzichtig naar Badhoevedorp gereden en nog eens gekeken… Lek 🙁 Eerst maar een bakkie koffie gedronken en toen een van de winterbanden rechts achter gemonteerd. Lekke band achterin gegooid en even naar ABC op de hoek gereden. Die repareerden lekke banden. Ga maar even zitten. Terwijl ik nog even heen en weer liep om cash geld te halen, was de band al gerepareerd! Weer terug bij mams, bedacht ik me dat ik ze meteen wel had kunnen vragen het wiel even om te zetten… Maar ja… Wie zijn hoofd niet gebruikt, moet zijn handen gebruiken. Eerste maar even lekker nasi gegeten en bijgekletst. Voor ik naar huis ging nog even de winterband omgeruild voor de normale. Thuis uit wezen zoeken welke groepen nu precies welke elektrische apparaten bedienen. De aardlek is er nu al twee keer in korte tijd uitgeklapt en al sik die terug druk, klapt de derde groep er alsnog uit. Die is misschien te zwaar belast, maar wat er nu precies aan hangt is niet duidelijk. Dus één voor één de groepen inschakelen en kijken welke stopcontacten en schakelaars het wel doen en welke niet. En dan kijken of er misschien iets te verdelen valt. Groep drie heeft inderdaad wel veel van de apparaten in huis. Het “media gedeelte” kan ik aan de andere kant van het muurtje wel in een andere groep kwijt. Dat scheelt al iets. Het aquarium zal ik niet op een andere groep kunnen aansluiten zonder een iets te aanwezig verlengsnoer. De kast verlichting is LED en zal niet al te veel invloed hebben. We gaan het zien. Annet stuurde ondertussen foto’s en filmpjes van de avonturen in fort IJmuiden. Schieten met een buks, met een boog, lopen over een smalle balk op acht meter hoogte, fortquiz, enz… Die heeft zich wel vermaakt.

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.