Apollo 15 maanwagen

Vanochtend al bijtijds wakker door de verschillende wekkers die achter elkaar af gingen. De mijne als gewoonlijk als laatste. Na het ochtendritueel weer op weg naar de Paalbergweg. Dat verloopt nog steeds gladjes. De schoolvakanties zijn nog bezig, dus de grote drukte is nog niet op weg in de ochtend. Door een gezellig bakkie koffie met een collega die ik al een poos niet geien had, vergat in het ochtengebed 🙂 Zo jammer 🙂 Dus maar gewoon weer verder met het opnemen van servers in puppet. Splunk ziet inmiddels ook de machines die gisteren opgevoerd zijn, dus het gaat inmiddels echt ergens op lijken. Het management zal wel blij zijn met het steeds groener wordende balkje met machines onder controle van puppet. In de middag nog een gesprek met een andere collega die via een ander tool toch gegevens beschikbaar wil krijgen van machines die in eerste instantie niet in puppet komen. Volgens mij had ik zelf het briljante idee geopperd om via een Centerity controle de kernel versie van een systeem uit te lezen en als “testresultaat” te laten zien. Dat krijg je met je goede ideeën, mag je ze uitvoeren ook… Maar door dat geknutsel ging de dag wel weer lekker snel om. Het weekend snelt naderbij. Vanuit mijn werk weer naar mams. Die had een lekkere roerbak maaltijd in elkaar geknutseld 🙂 Lekker hoor! Thuis weer verder met het paneeltje voor in de auto. De aluminium plaat dubbel gevouwen voor wat meer stevigheid en de kartonnen mal met de gaten afgetekend op het aluminium. Nog even kaarsvet regelen om de zaagjes glad te houden en dan gaan we de gaten uitzagen. Ondertussen op ene veilingsite een best grappig kavel gevonden: een super 8 film en een foto van de rover die met de Apollo 15 missie over de maan reed. De film toont origineel NASA materiaal van deze maanreis, waarbij de astronauten voor het eerst een elektrische auto (de eerste Tesla???) op het maanoppervlak gebruikten. De film duurt 8 minuten en 12 seconden. Voorlopig wordt er nog niet veel op geboden, dus kijken of ik die voor een paar euro kan bemachtigen. De super 8 projector zal het nog wel doen (hoop ik). Verder maar weer gaan lezen in de Perry Rhodan boekjes vanwege het niet kunnen kiezen tussen Crimson Tide en The World is not enough.

About Peter Hofman 2145 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.