Ouderavond

Vanmorgen was mij laptop nog steeds aan het scannen. Dus nog maar niet de hersteloptie voor mijn internetverbinding aangeklikt. Laat nog maar even lopen vandaag. Als hij vanavond nog niet klaar is, tuig ik de camping router wel op met de 4G kaart. Heb ik in ieder geval internet. Samen met Annet van huis gegaan. Bij de auto’s scheidden onze wegen zich weer. Aan de Paalbergweg ook maar even mijn werk laptop aan de scanner gehangen. Je weet het niet hè… Mams had inmiddels het kapje van haar oog gehaald en zag opeens wel erg helder. Lezen was even wennen, want dat hoefde niet meer op 10 cm afstand, maar kon nu op gewone leesafstand. Het ziekenhuis had ook al gebeld. Over drie weken mag ze komen voor controle. Ze wilde al meteen afspreken voor het andere oog, maar zo makkelijk ging dat niet. Ook discussies over brillen liepen op niets uit. Gewoon maar even afwachten. Nu moet ze alleen even wennen aan de veranderde situatie. Haar goede oog heeft nu dus geen bril nodig, maar het slechte oog nog wel. Ook zag ze sterren in het slechte oog. Alles moet zich nu even stabiliseren, dan wordt het vanzelf rustiger. In de pauze nog even naar de OP=OP shop voor de Elmex aanbieding. Ik had zaterdag wel voor Colin gehaald, maar had niet bedacht dat mijn tandpasta ook onder die aanbieding viel. Nou ja, uitje naar de Amsterdamse poort. Helaas hadden ze in de winkel niet de tandpasta die ik zocht, dus onverrichter zake weer terug. Dan maar online bestellen. Na het werk nog even langs mams om het glas uit de goede kant van haar bril te halen. Die heeft ze niet meer nodig. Only Friends gaat niet door vandaag vanwege de Johan Cruijff dag in het Olympisch stadion. Dus tijd genoeg om rond kwart over zeven, Monique op te halen om naar de ouderavond van het Kaj Munk College te gaan. De moeder van Xavier reed ook meteen mee. Kennis gemaakt met de mentor… Dat bleek een hele fijne man te zijn. Mijnheer Edip Bagdadi. Hij gaf aan goed op de klas te willen letten. Ook scholieren aanspreken op hun prestaties in andere lessen. Helpen waar dat kon. Hij wil gaan wokken met de klas om elkaar verder te leren kennen. Ook had hij een bowling uitje op de planning. En verder het dringende verzoek hem te blijven voeden met dingen waarvan wij als ouder dachten dat het fout zou gaan. Helaas werkte het elektronische schoolbord niet mee. Alle systemen van de school waren vervangen in de vakantie en nog niet alles deed wat het moest doen kennelijk. We hebben alles dus op zijn omgedraaide scherm bekeken. Tijdens de rondvraag had hij de foto’s van de poldersportdag willen laten zien, maar dat ging niet zo best op het schermpje. Toen begon het mij te irriteren en heb ik de vrijheid genomen om even te kijken. Drie klikken nen het was voor elkaar. Dus we hebben alle foto’s nog de revue zien passeren. Dat was erg leuk om te zien. Na de ouderavond, Monique en Denise weer terug gebracht en Colin meteen meegenomen. Die komt weer een paar dagen bij mij. Die had al gebeld waar ik bleef. Hij was moe en wilde naar bed. Tja, dan had hij in eerste instantie naar mij moeten komen, maar goed, snel naar huis en hem zijn bed in gekiept. Tot morgen!

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.