TomTom Dood

Toen ik gisteren weer thuis was, bleek XS4ALL mijn internet verbinding weer aangezet te hebben. Het sturen van de logbestanden en het wijzigen van de WiFi codes bleek voldoende te zijn. Na het ochtendritueel, Colin naar de bushalte gebracht en doorgereden naar de Paalbergweg. Na het ochtendgebed aan de gang om de servers van het Havenbedrijf brandschoon te maken. Dat bleek minder werk te zijn als van te voren bedacht. Alle “gevaarlijke” software is uitgezet en onbruikbaar gemaakt. Na de lunch begon ik me niet lekker te voelen. Vannacht ook al misselijk wakker geworden en hier begon ik ook al te niezen en te proesten. Tot het moment dat ik er geen zin meer in had. Spullen ingepakt en naar huis gegaan. Via een korte omweg, Colin nog even opgepikt en thuis nog wat verder gewerkt. Aan het einde van de middag nog even samen met Colin naar mams gegaan. Het oog gaat steeds beter. Opeens hebben kleren iets andere kleuren 🙂 Ik heb nog even geholpen een van de druppels in haar oog te doen. De dikke gaan wat lastiger omdat je wat harder moet knijpen in het flesje. De dunne druppels kan ze makkelijker zelf. Tussen de twee druppels moet wel minimaal 10 minuten zitten. Toen weer naar huis. Colin was de hele middag lekker bezig geweest met zijn huiswerk. Twee opdrachten kwam hij niet zo goed uit, dus daar hebben we samen naar gekeken. De ene opdracht was uitrekenen hoe lang het zou duren om met bepaalde verwarming een aquarium van 10 graden naar 18 graden te verwarmen. Uitgelegd dat het gewoon een kwestie was van alle gekregen getallen in te vullen in de gegeven formules. De uitkomst leek aannemelijk. 23 uur 45 minuten. De andere opgave was uitrekenen wat het zou kosten om een zwembad één keer rond te pompen. Maar wat mij betreft had ik daar toch iets te weinig gegevens voor. Dat moet hij zich maar eens goed uit laten leggen. Zelf heb ik de Tom Tom uit elkaar gehaald. Dat apparaat wilde al een poos niet meer zo goed opladen, tot hij helemaal niet meer op wilde laden. Hij springt inmiddels gewoon uit. Op YouTube heb ik een filmpje gevonden met instructie om hem te demonteren en de batterij te verwijderen. Voor ongeveer een tientje koop ik een nieuwe. Dat is wel de moeite waard. “If you can’t open it, you don’t own it” 🙂 De camping router die ik in wilde zetten om mijn geblokkeerde internet verbinding te vervangen, blijkt ook ingestort 🙁 Gaat lekker zo. Daar lijkt helemaal geen land meer mee te bezeilen. Allen het stroom lampje licht op, verder werkt niets. De WiFi kant is doofstom. De LAN kant doet ook helemaal niets. De reset knop biedt ook geen soelaas. Zijn alle garantie termijnen gisteren afgelopen of zo? Nieuwe router kost al snel 70 euro, dus daar wacht ik nog maar even mee. Eerst maar eens zien of die nog nodig is in de toekomst. Het goede nieuws is dan wel dat een scan van de laptop van Colin geen problemen heeft opgeleverd. De laptop waar ik laatst het wachtwoord van heb achterhaald echter… Blijkt zo’n 1180 stukjes ellende te bevatten. Ook maar even opgeschoond, maar die zal waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de blokkade van mijn verbinding. Dat foutje maak ik niet meer. Tussen alle bedrijven door nog een paar wasjes aangezet en de droger in gedirigeerd. Toch is de wasmand nog steeds niet leeg. Die wordt al weer opnieuw bijgevuld. Tot morgen!

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.