Een goed begin…

Vanmorgen als een van de eersten uit bed 🙂 “We moeten naar de pomp!“. Niet voor Skittles, maar gewoon voor benzine 🙂 In de pauze even naar de Decathlon voor een nieuwe binnenband voor Colin. Een passende deze keer. De vorige reparateur had een veel te grote binnenband geplaatst. Die ging dus ruimte zoeken, was waarschijnlijk tussen velg en buitenband klem komen te zitten wat weer een scheur en een gat tot gevolg had. Als hij nu weer lek gaat, neem ik zelf reparerende banden. Dan wordt het wel een echte uitdaging om ze plat te rijden hoop ik. Voor nu, doen we het nog een keer met normale binnenbanden. Na het werk, weer naar mams. Haar oog gaat steeds beter. Ze kan nu ook weer zien wat ze in haar kofferbak heeft liggen 🙂 Ik reed de snelweg nog niet op of ik werd al gebeld. Er was een frame onderuit gegaan. IBM was al ingeschakeld, maar misschien moesten er nog lpars opgestart worden. We gingen het zien. Na Colin zijn wiel weer in elkaar gezet te hebben leidde het oppompen tot een harde knal. De buitenband was ook door. Morgen dus maar weer even een compleet nieuw setje halen. Ondertussen kwam het volgende belletje. IBM had de VRM vervangen en de boel weer opgestart. Men had ook alle lpars weer aan de gang geschopt, maar… De back-up deed het niet… Misschien was er een kabeltje niet goed aangesloten. Of ik zaal toegang had? Gelukkig had ik net mijn eten achter mijn kiezen, dus kon ik weer terug naar de Paalbergweg. Dat is wel een hele tijd geleden, dat ik naar mijn werkplek moest tijdens de stand-by. Ondertussen was Theo druk bezig om te zorgen dat de kasten op de computerzaal open gemaakt konden worden. Dat mag ik nou weer niet. Om een langs, oninteressant verhaal kort te houden… IBM had één klein glas kabeltje niet goed aangedrukt, waardoor het back-up netwerk niet bereikbaar was. Even rommelen, klik, en alle lampjes begonnen vrolijk te knipperen. Even laten controleren of alles nu wel werkte en weer terug richting huis. Thuis nog even de Vaillant vSmart opnieuw koppelen met mijn WiFi netwerk. Na het wijzigen van die code, ben ik vergeten de thermostaat ook aan te passen. Ding blijft wel werken, maar krijg geen nieuw weerbericht binnen en past zich dus nog niet aan aan de buitentemperatuur. Je moet aan steeds meer dingen gaan denken… Ook nog even goed de rommelkamer bekeken. Een los werkblad bij de bouwmarkt is ook niet gratis en vereist weer boren in de muur. Voor iets meer, heb ik dan misschien toch gewoon een goed bureau met hoogte verstelling. Dus op zoek naar een bureau van twee meter bij tachtig centimeter. Verder lekker weinig gedaan. Vroeg naar bed en hopen op een verder rustige stand-by dienst, of waakdienst of piketdienst of wat voor mooie namen ze nog meer voor hel bedacht hebben.

About Peter Hofman 2190 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.