Fototjes :)

Vanmorgen Colin weer naar school gebracht en doorgereden naar de Paalbergweg. Daar bleek het erg druk in de garage. Geen idee waar al dat volk opeens vandaan komt ?!? Tegen elf uur ging het alarm af! We mochten het pand weer eens ontruimen. Het ging om een oefening en die viel gelukkig net na de regenbui die langsgekomen was. Verder een weinig enerverende dag. Na het werk naar mams. Vooraf nog heel even Colin zijn laptop afgegeven. Die lag nog bij me in de auto. Na het eten weer naar huis. Het stond er nog! De NAS van Chananja aangesloten en gecontroleerd. Het probleem leek toch te zitten in de instellingen van de beide netwerk kaarten. Die had ik bij mijzelf, op advies van QNAP zelf, op enkelvoudige aansluiting gezet. Bij Chananja stonden ze nog gekoppeld aan elkaar. Dat schijnt alleen goed te werken als je switch daar ook mee om kan gaan en dat kan het gemiddelde thuis routertje niet. Dat uitgezet, eth0 gelaten voor wat het was en eth1 ingesteld op mijn netwerk. Alles leek meteen prima te werken. De NAS was zichtbaar en ik ben meteen de firmware maar gaan updaten. Ondertussen even leuk geneusd op de site van de Nederlandse tak van het 501st legion. De club die gisteren verkleed als Star Wars boeven rondliep.

s

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.