Diefstal

Het ochtendritueel ging weer als vanouds. De dag verder ook met weinig bijzonderheden tijdens het werk. Annet kwam nog wel met een vervelend bericht: haar portemonnee was opeens. Vermoedelijk gestolen. Samen even doorgenomen wat er voor belangrijks ingezeten kan hebben. Bankpassen had ze al laten blokkeren. Rijbewijs en OV-kaart had ze al aan gedacht. Kentekenbewijs van de auto had ze nog niet aan gedacht. De duinkaart van de AWD is ook helaas verdwenen. In de loop van de dag heeft ze alles geblokkeerd en opnieuw aangevraagd. Afspraak gemaakt om aangifte te doen. Daar moest ze dus een afspraak voor maken. Ondanks het feit dat de politie in het gemeentehuis vlak naast de balie zat waar ze een nieuw rijbewijs aanvroeg. Ze kon op dat moment geen aangifte doen, omdat die agent die dag al een aangifte had opgenomen. Ze mogen maar één aangifte per dag opnemen. Dat werkte dan wel weer op de lachspieren en Annet was er van overtuigd dat ze in de maling werd genomen, maar het bleek dus echt een serieuze regel te zijn. Na het werk nog even wat boodschapjes gedaan en toen naar huis. Thuiswerkplek vast ingericht voor morgen. Het plan is om in de ochtend thuis te werken en dan in de middag even met mams naar het ziekenhuis voor de controle van haar oog. Daarna met een pizza, op de bank naar Blade Runner gekeken tot Annet kwam. Die natuurlijk wilde nog even haar ei kwijt over de verdwenen portemonnee. Gelukkig heeft ze verder wel alles kunnen regelen wat er te regelen valt.

About Peter Hofman 2145 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.