Helene 60 jaar

Vandaag was het feestje ter ere van de zestigste verjaardag van Helene. We werden om één uur bij Nederzandt verwacht. We waren niet de enigen die richting strand gingen vandaag en halverwege de weg naar Langevelderslag stonden we al in de file. Vermoedend dat het parkeer terrein inmiddels wel vol zou staan hebben we de auto maar meteen in de berm gezet. Bij Nederzandt mochten we nummertjes uit een tasje trekken om te zien of we in groep één, twee of drie zaten. Helene had drie activiteiten gepland. Ik bleek twee aan elkaar gekleefde nummers te hebben, dus ik kon nog even een slag om de arm houden 🙂 Één bleek een workshop bonbons maken te zijn. Twee was een wandeling door de duinen met een natuurgids. Drie was Texeler bier proeven. Met de één en de twee die ik had, was de keuze makkelijk. Annet had helaas drie, maar we mochten nog tien minuten onderling kwartetten met nummers, want het was toch ook wel de bedoeling dat iedereen iets deed wat hij leuk vond. Ik loste het probleem op door direct naar het tasje met nummers te gaan en er even een twee uit te zoeken 🙂 Annet blij, want die hield ook niet van bier. De tip van het tasje ook nog aan Laura gegeven en die kon de laatste twee er uit vissen. Dus wij konden samen met Moedertje Groen de duinen in. Dat was Tessa, die van alles wist te vertellen over het gebied war we doorheen liepen. Besjes die eetbaar waren, mos dat groen opfleurde als er water op gegooid werd, maar ook zaden die je maar beter niet op kon eten, omdat je daar dood aan kon gaan. Na een kleine twee uur waren we weer terug en hadden we nog wat drankjes en hapjes. Terug in Hillegom nog even op kraamvisite bij de overburen en toen de burrito’s gemaakt.

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.