Laatste dag

Annet was vanmorgen weer als eerste op pad. Colin en ik konden het iets rustiger aan doen. Daarbij moet ik wel oppassen dat Colin het niet al te rustig aan doet. Als je dan zegt “zullen we zo?” vraagt hij zich eerst af waarom, om vervolgens toch net op tijd bij de bushalte te zijn 🙂 Maar met twee minuten speling ben je nog steeds op tijd. Colin snel afgezet en doorgereden naar mijn werk. Daar kon ik mijn tanden gaan zetten in een puppet module waarmee periodiek het root wachtwoord veranderd kan worden. Op zich niet zo’n groot probleem, ware het niet dat wij er een heel speciale methode van wachtwoord bepalen op nahouden. Dat automagiseren vergt wat gescript. Na de pauze vast de boel ingepakt en naar mams gegaan. Aan het einde van de middag moest ik een server gaan upgraden en dat zou kunnen duren tot laat in de middag, dus dat deed ik liever vanaf “huis”. Omdat Lync nog steeds niet werkt vanaf mijn werkplek, heb ik dat maar op mijn telefoon proberen te activeren. En dat werkte wel! Dan kon ik tijdens de upgrade in ieder geval een beetje makkelijke communiceren met Leon, die met een andere machine bezig was. Mailen of bellen is niet zo heel handig als je met zo’n actie bezig bent. Al mail van de ESA/ESTEC ??? Nope 🙁 Ik kan echt niet wachten tot de uitnodiging met het dagprogramma in mijn bezit is 🙂 Wanneer? Hoe laat? Wat allemaal? Bij mams thuis even een mini werkplekje aan de eettafel ingericht. Alles opgestart en gewacht op het startsignaal. Toen dat gekomen was, ben ik met Leon aan de slag gegaan… Het had hier en daar een hobbel, maar we zijn er uit gekomen. Even na vijf uur waren we klaar met de upgrade. Het zou echter “wel even duren” voor de boel weer opgestart kon worden “And Now We Wait”. Dat duurde inderdaad even. Eerste moesten de testers in stelling gebracht worden. We waren iets sneller geweest dan verwacht. Het opstarten van alles duurt op zich ook nog een frisse tijd en dan het testen of alles nog doet wat het zou moeten doen… Even na zes uur kwam dan het sein “veilig”. We mochten de taken afsluiten en van onze vrije avond gaan genieten. Voor mij betekende dat meteen VAKANTIE !!! Zaterdag ga ik mijn collega’s nog even zien bij de bruiloft van één van hen. Dan moet ik nog even heen en weer naar Valkenswaard 🙂 Toen nog even een netwerk kabel weggewerkt. De Devolo doosjes zorgden toch vaak voor een haperend televisie beeld. Ik een lange ethernet kabel door de muurtjes tussen de kasten en boven de keuken geboord. Alleen het laatste stukje langs de keuken naar de vloer nog een beetje wegwerken, maar dan heeft mams ten minste een ongestoord televisie signaal. Toen maar weer met Colin naar huis. Morgen heeft hij een science dag op school, dus geen huiswerk. Daar maakte hij meteen gebruik van door de Wii weer eens aan te zwengelen. Dat was van de week bij Monique niet gelukt, omdat die Wii stuk bleek te zijn. Wat we eigenlijk al wisten, maar dat iedereen vergeten bleek te zijn. “Mijn” Wii was al stuk en in de tussentijd gemod om van een externe hard disc spellen te kunnen laden. De DVD drives zijn namelijk de dingen die altijd stuk gaan. Ik had er al eens een vervangen, maar die ging ook stuk. Afijn, na alles hier weer aangesloten te hebben en opnieuw ingesteld, kwam het apparaat tot leven en kon Colin met de Skylanders gaan spelen. En ik? Een beetje de site bijwerken en vroeg in mijn bed duiken met een goed boek.

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.