Dag 3 – de noordroute 

Vanmorgen de wekker gezet om op tijd te kunnen ontbijten zodat we ook weer op tijd klaar stonden voor de excursie langs de noordkant van het eiland. We werden met nog twee twee andere stellen opgehaald door vijf TUI jeeps. Daar zaten al diverse anderen in. De eerste stop was een kapel vlak bij ons resort. Een leuk kerkje waar één keer per jaar op dertien mei een mis werd gehouden . Daarvandaan miepen we naar het nabijgelegen resort voor een drankje. Heee… Dat was bekend terrein 🙂 We waren weer terug bij de marine club waar we verbleven. Wat later hadden we een echte deja vu moment. We stapten weer in Jeeps  op het parkeerterrein van ons resort. Vervolgens werden we naar een strand aan de noordkant gebracht waar een scheepswrak lag weg te roesten. Men vermoed dat het over drie jaar geheel verdwenen is. Het stand op weg naar het wrak wad overigens verboden terrein vanwege de schildpad nesten doe er lagen. Langs een pad kon je wel bij het wrak komen, dat helaas om het water lag. Dus echt dicht bij was niet mogelijk. In het volgende dorpje rondgekeken en wat gedronken. In het daarop volgende dorpje gegefen en het schildpaddenmuseum bekeken. Daar werd een beetje aandacht gegeven aan de populatie die zijn eieren op Boa Vista legt. Daarna was het weer een injectie rit terug naar het resort. De hele dag heeft er een cruise schip voor de kust gelegen. Tenders vaarden heen en weer tussen wal en schip. Ik denk dat dat losse privé taxi’s die we tijdens de tour hebben gezien, gevuld waren met mensen van dat schip. Verder resterende ons het avondeten en het slapen gaan. Morgen bijtijds op voor de eerste duik. Zal mij benieuwen hoe dat gaat.

About Peter Hofman 2140 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.